Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve dernek yöneticileri Neşe Elmas, Adem Akıncıoğlu, Ahmet Yücegök, Müge Cesur Özmen, Ertuğrul Akçaoğlu’un yanı sıra Greenpeace yetkilileri Özay Özer, Deniz Bayram ve İbrahim Çiftçi katıldı.

Ali Korsan: Silivri’nin böyle bir santrale ihtiyacı yok

Silivri ve Çerkezköy’ü kapsayan bir alana yapılması planlanan termik santrali çevreciler tarafından bir kez daha masaya yatırıldı. Dernek Başkanı Ali Korsan, ‘Derneğimiz, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve özellikle halkımız ilçeye yapılması planlanan termik santraline karşı’ diyerek şunları söyledi: “Köylere gidip tek tek anlatarak, pankartlar hazırlayarak, kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Silivri halkı bu konuda duyarlı. İlçemizin böyle bir santrale ihtiyacı yok. Bu ve buna benzer birçok proje artık ilçe belediyelerinden izin alınmadan ‘yukarıdan’ tabir ettiğimiz kanallarla bitirilmeye çalışılıyor. 5 köyü kapsayacak bu termik santrale sonuna kadar karşıyız. Silivri’nin yeşil tarım arazilerini yağmalatmamakta kararlıyız. Desteklerinizden dolayı yönetimim ve çevre dostu Silivri halkı adına teşekkür ediyorum’ dedi.

“Özellikle köy halkının bilinçlendirilmesi gerekiyor”

Greenpeace Yetkilisi Deniz Bayram ise gerek hukuki, gerek finansal her türlü desteği vermeye hazır oldukların ifade etti. Özellikle köy halkının bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Bayram ‘Yakın zamanda tekrar Silivri’ye gelerek özel bir araçla sinevizyon gösterisi yapacağız. Buna benzer projelerin yeşil alanları nasıl talana çevirdiğini, çiftçiyi, köylüyü nasıl olumsuz etkilediğini kanıtlayan örnekler göstereceğiz.’dedi.,

Editör: TE Bilişim