Hazırlanan bu tezgah MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Ortadoğu gazetesine verdiği röportajda ortaya çıktı

Kurultay’da kaybedeceğine kesin gözüyle bakılan Devlet Bahçeli’nin de bilgisi dahilinde kurultaya 2 gün kala yapılan ve tezgahı açıkça ortaya koyan bu açıklama aynen şöyle oldu

(http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=25937)

“MHP'nin 4 Kasımda yapılacak 10. Olağan kongresinde herhangi bir delege MHP tüzüğünün ilgili maddesine: "Akçeli işlerden dolayı Yüce Divan'da yargılananlar beraat dahi etmiş olsalar Milliyetçi Hareket Partisine genel başkan adayı olamazlar" şeklinde bir ek fıkranın girmesini teklif ederse, Ülkücü iradenin nasıl tecelli edeceği bellidir. Nitekim camiamızda da, akçeli işlere bulaşanların genel başkan adayı olmasının fevkalade mahzurlu olduğu yönünde kuvvetli bir kanaat mevcuttur. Daha da önemlisi kurultayımızda önemli sayıda üst kurul delegesinin bu konuda önerge vermeye hazırlandığı yönünde haberler almaktayız.”

Bir benzer tezgah da yıllar önce Prof. Dr. Ümit Özdağ’a hazırlanmıştı. 2007 yılındaki kongrede başkanlığı kaybedeceğini anlayan AKP desteğindeki Devlet Bahçeli ve yardımcıları kurultayın ilk dakikasında bir tüzük değişikliğine giderek Özdağ’ın MHP üyeliğini düzmece belgelerle fesh etmiş ve seçim dışı bırakmıştı.

Daha sonra 2011 yılında “ küskünleri davet ediyoruz” yalanı ile seçimde barajı geçebilmek için bahane uyduran Bahçeli yönetimi, Ümit Özdağ gibi isimleri partiye tekrar üye yapmıştı. Ancak Bahçeli, koltuğunu kaybedeceğini bildiğinden, bir son dakika ayak oyunu ile tüzüğe “ 2009’dan sonra partiye üye olanlar ilk kongrede genel başkan adayı olamaz “ şeklindeki antidemokratik ifadeyi yürürlüğüe koyarak 2 gün sonraki kurultayda Özdağ’ın genel başkanlık adaylığını engellemiş oldu

Devlet Bahçeli ve ekibinin porno kasetçileri ve kovulanları geri çağırıp çalışma yapmalarına karşın delegelerden yeterli desteği bulamayınca kurultaya günler kala ağır bir yeniligi ile karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı. Bu panikle cumhuriyet ve demokrasi tarihine geçecek kirli bir tezgah hazırlayan MHP yönetiminin tezgahı uygulamaya koyması durumunda  salonun karışması ve çok büyük olayların çıkması bekleniyor.MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın bu açıklaması tüm delegeler arasında büyük bir üzüntü ve infial yarattı..

 

Editör: TE Bilişim