Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi Başkanı Abdullah Kaya, Alevilerce kutsal kabul edilen Garip Dede Derganı'na karşı düzenlenen saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

Kaya'nın açıklaması şu şekilde:

Garip Dede Dergahımız'a yapılan manfur saldırıyı şiddetle kınıyor, yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bir an önce bu hainlerin yalalanarak adalete teslim edilmesini bekliyoruz.

Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı Coşkun Aksoy da yine konuyla ilgili olarak sosyal medya aracılığıyla şu açıklamayı yaptı:

Dün akşam saat 21.30 civarı Garip Dede dergahımızın önünde geçen caddede 6-7 el silahla ateş açılarak sebebi belli olmayan bir saldırı gerçekleşmiştir. Emniyetin yaptığı araştırmada 7 tane patlamış kuru sıkı mermisi, 1 tane patlamamış gerçek tabanca mermisi bulunmuştur. Dergahımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyor, faillerin bir an önce bulunmasını talep ediyoruz Alevilerde Ülkemizdeki yapılan işgale dur demiştir. İşte bu tavır ve birlikteliğe zarar verilebilecek provokasyonlara karşı herkesi duyarlı olmaya Celal Fırat Dedemize ve Garip Dede Cem evi Yönetimine geçmiş olsun diyoruz 

Alevi Kültür Dernekleri 
Silivri Şube Yönetim Kurulu







 
Editör: TE Bilişim