İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde il içi tayin ve görevlendirmeler belli oldu.

3. sınıf emniyet müdürü olarak görevini yürüten Silivri İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk 2. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi etti.

İstanbul il emniyet müdür yardımcılarıyla aynı rütbeye terfi eden Ertürk, kendi isteğiyle Silivri İlçe Emniyet Müdürü olarak görevini sürdürecek.

2. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ NE DEMEK?

İl emniyet müdürlerinin bir alt rütbesi olan 2. sınıf emniyet müdürleri yasa ve yönetmeliklerde belirtilen görevlere atanabiliyor. Genellikle il emniyet müdür yardımcısı olarak görevlendirilen 2. sınıf emniyet müdürleri bazı büyük ilçelerde ilçe emniyet müdürü olarak da görev yapabiliyor. 

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli Rütbe Terfileri ve Değerlendirme Kurullarının Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 5. maddesine göre 2. sınıf emniyet müdürlerinin yürütebilecekleri görevler şu şekilde:

Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürü, Daire Başkan Yardımcısı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Polis Müfettişi, Hukuk Müşaviri, İlçe Emniyet Müdürü, Polis Akademisi Bölüm Başkanı, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı.

Editör: TE Bilişim