Çocuğa karşı yapılan cinsel istismara karşı savaş açan Silivri Lions Kulübü; Beylikdüzünde düzenlenen 30 Ağustos Zafer yürüyüşüne ve Belediyenin tahsis etmiş olduğu festival  standına 10 gün boyunca farkındalık tshirtleriyle katıldı. 
 

Başta Beylikdüzü Belediyesi yöneticilerinin de takdirini toplayan proje, Beylikdüzü Kent Konseyi ve vatandaşın büyük desteğini aldı. 


 

Amaçlarının bu konuda daha bilinçli bir toplum oluşturmak ve de sessizliği bozmak olduğunu söyleyen Silivri Lions Kulübü Dönem Başkanı Kemal Mustafa Serbes ve Sekreteri Tuna Ebru Özdemir; " yapılan araştırmalar çocuğa yönelik cinsel istismarın artmasının en büyük sebeplerinden 1.si çocukların kolay korkutulup susturulabilmesi, 2.si ise sessizlik. Biz de bu nedenle evlatlarımızın çıkaramadığı ses, hatta çığlık olmaya çalışıyoruz. Çocuk Bedenime Dokunma tshirtlerimiz ve bilgilendirme broşürlerimizle cinsel istismarın önüne geçmek istiyoruz. Bizler bu savaşımızdan vazgeçmeyecek; bu konuda asla "yorulduk" demeyeceğiz" şeklinde konuştu.


Silivri Lions Kulübü bu projede en büyük desteği Lions 118 E Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Prof. Dr. Şevki Sözen'den aldıklarını ve bu desteğin Silivri Lions Kulübü üyelerinden sonra onların en büyük gücü olduğunu belirtiyor. 


Tüm Lions ailesi bu  proje için Ekim ayında Silivri'de gerçekleşecek sivil toplum kuruluşlarının, kent konseylerinin ve vatandaşın tek bir vücut olacağı büyük bir etkinlik planlıyor.

Editör: TE Bilişim