Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın Silivri Şubesi başkan ve yönetimi için bugün kongre yapıldı.


Silivri Cemevi’nde gerçekleşen kongreye katılan Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Denetim Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda Silivri Şube Başkanı olan Coşkun Aksoy arasında sert tartışmalar yaşandı.


OTOBÜS TARTIŞMASI

Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi tarafından geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Nevşehir gezisi için daha önceden otobüs sözü veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, bu sözünü tutmaması dernek üyelerinin tepkisine neden olmuştu.

Kongrede söz alan Işıklar, otobüs masraflarının 40 bin TL civarında tuttuğunu belirterek bu parayı Cemevi yapımı için kullanmayı tercih ettiğini söyledi.


“IŞIKLAR DOĞRU SÖYLEMİYOR”

Bunun üzerine söz alan Coşkun Aksoy, Işıklar’ın doğru söylemediğini belirterek masrafların yaklaşık 10 bin TL tuttuğunu ve bunun bir bölümünün derneğin imkanlarıyla bir bölümünü ise Bakırköy Belediyesi’nin otobüs tahsis etmesiyle karşılandığını kaydetti.

Işıklar ve Aksoy arasında bir süre daha karşılıklı polemikler yaşandı.


IŞIKLAR TARAF OLUNCA ANCAK TEPKİ OYLARI GELDİ

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın Silivri Şubesi başkan ve yönetimi için yapılan seçimde iki ayrı liste yarıştı.

Özcan Işıklar’ın desteklediği mevcut şube başkanı Rıza Sevimli’nin listesi ile Abdullah Kaya’nın listeler arasında yapılan oylamadailk önce 53-53 eşit sonuç çıktı. Daha sonra oylardan birinin hatalı kullanıldığının anlaşılması üzerine bir oyun  iptal olmasıyla birlikte 53-52 Kaya’nın listesi seçimi kazandı.

Işıklar’ın, kongrede yapmış olduğu konuşması sırasında açık açık Sevimli için oy istemesine rağmen vakıf üyelerinin Kaya’yı tercih ettiği dikkatleri çekti.

Abdullah Kaya, Özcan Işıklar'a karşı CHP içerisindeki parti içi muhalefetin etkin isimlerinden biri olarak biliniyor. 

Yapılan seçimin sonucunun Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel merkezi tarafından onaylanmasıyla birlikte yeni yönetim göreve başlayacak.

 

Editör: TE Bilişim