İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, rüzgarın da hafiflemesiyle ülke genelinde sıcaklıkların "tavan" yaptığını söyledi.

İstanbul'da sıcaklıkların 35 dereceyi geçebileceğini anlatan Şen, "Yüzde 60-65 nemle, hissedilen sıcaklık 45-48 derece civarına çıkıyor. Bu yıl daha önce hiç yaşanmayan bir durum var. Çok ilginç bir şekilde, ülkenin kuzey kesimleri, Akdeniz bölgesinden daha sıcak durumda. Bu alışılmış bir durum değildir. Antalya 32-33 derece civarındayken, İstanbul 35, Kastamonu 36, Sakarya 37, Karabük 40 derece. Güneydoğu Anadolu'da ise sıcaklıklar 45 dereceye dayandı" dedi. 

Şen, hafta sonu sıcaklıkların gerileyeceğini dile getirerek, "Mevsim normallerinin 7-9 derece üzerinde olan sıcaklıklar, normallerin 1-2 derece üzerine kadar düşecek. Kuzey bölgelerde yağış ihtimali veya bulutlanma olasıdır. Fakat önümüzdeki haftadan itibaren Arap Yarımadası üzerinden yeni bir sıcak hava dalgası gelecek ve bugünkü değerleri de aşacaktır. Türkiye 
Ağustos'u da sıcak olarak geçirecek" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim