Özcan Işıklar, 15 Mart 2019 Perşembe sabahı düzenlediği basın toplantısında bir anket sonucu açıkladı.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Silivri’de ikamet eden vatandaşların hangi belediye başkan adayına oy vereceklerinin tahmin edildiği bir araştırmanın (!) sonuçlarıydı bu...

Tamamen tahminden ibaret olan ankete göre; Silivri’de ikamet eden seçmenin yüzde 54.4’ü CHP (Millet İttifakı) adayı Özcan Işıklar’a, yüzde 40.1’i MHP (Cumhur İttifakı) adayı Volkan Yılmaz’a ve yüzde 4.8’i de DSP (Halk İttifakı) adayı Selami Değirmenci’ye oy veriyordu.

Yani bu ankete göre Özcan Işıklar yarışı açık bir farkla önde (!) götürüyordu.

Işıklar’ı çok iyi tanıdığım için anket sonuçlarına güvenemedim. Bunun seçmeni yönlendirmek ve baskı altına alabilmek için yürütülen bir çalışmanın parçası olduğunu düşündüm.

Anketi yapan Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. ve yine anketin altında imzası bulunan bu şirketin sahibi Prof. Dr. Özer Sencar hakkında kısa bir araştırma yaptım.

Bu şirketin, Özcan Işıklar’ın görev süresi içerisinde Silivri Belediyesi’ne anket hizmeti verdiği ve geçtiğimiz yıllarda belediye bütçesinden şirkete para ödendiğini öğrendim.

Sadece öğrenmekle de kalmadım bu ödemeyi belgeledim ve belgesini de yayınladım…

Yine Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi hakkında 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında “FETÖ’ye psikolojik destek olacak şekilde manipüle edilmiş anket sonuçları açıkladığı” iddiaları doğrultusunda soruşturma açıldığını öğrendim.

Şirketin sahibi ve Işıklar’ı açık ara ile birinci gösteren anketin altında imzası bulunan Özer Sencar’ın yine 15 Temmuz sonrasında “FETÖ’ye psikolojik destek olacak şekilde manipüle edilmiş anket sonuçları açıkladığı” iddiaları doğrultusunda savcılığın talimatı ile gözaltına alındığını ve sonrasında serbest bırakıldığını öğrendim.

Öğrendiklerimin tamamını belgeleri ile birlikle sahibi ve yöneticisi bulunduğum supersilivri.com’da yayımladım.

Yine Işıklar'ın, geçtğimiz günlerde bir sohbet sırasında sağ elini döndürerek "geçmiş yıllarda İlhan ile birlikte anketleri manipüle etmiştik" dediği görüntüleri ele geçirdim ve aynen yayınladım.

Velhasılkelâm şunu söylemek istiyorum ki;

Gazetecilik böyle yapılır…