Silivri’de bulunan Rumeli Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Ekrem Çalkılıç, geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu sosyal medya paylaşımları ile dikkat çekti.

Çalkılıç, bu paylaşımlarda daha önce görev yaptığı Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin Mütevelli heyeti Başkanı ünlü işadamı Dr. Azmi Ofluoğlu hakkında yüz kızartıcı bazı iddialarda bulundu.

Ofluoğlu’nu itibarsızlaştıracak türde yüz kızartıcı iddiaları bizzat kendi kaleminden sosyal medya sayfasına taşıyan Çalkılıç, “Azmi Ofluoğlu’nu boğazına kadar battığı balçıktan kurtardım” diyerek kendisini övdüğü aynı paylaşımlarım devamında Ofluoğlu hakkında “FETÖ’cü” iddiasında da bulundu.

Ekrem Çalkılıç’ın geçmişini incelediğimiz zaman, bir dönem görev yaptığı Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde çeşitli sorunlar yaşadığını ve öğretim üyeleriyle üniversite yöneticileri tarafından yoğun derecede şikâyet edildiğini görüyoruz.

Ekrem Çalkılıç gazeteci kökenli bir isim.

Çeşitli ticari ortaklıkları bulunan Çalkılıç, Rumeli Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Başkan Vekili olarak görev yapıyor.

Çalkılıç daha önce de Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Başkan Vekili olarak görev yaptı.

Ekrem Çalkılıç, Yeniyüzyıl Üniversitesi’nde görev yaptığı dönemde; rektöründen dekanına, öğretim üyesinden öğrencisine kadar çok tepki aldı.

Bu dönemde üniversitede görev yapan bilim adamları tarafından Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve YÖK’e şikâyet edilen Çalkılıç ile ilgili bir çok iddia ortaya atıldı.

Bu dilekçelerde; Çalkılıç’ın üniversitede adeta rektör gibi davranarak iki başlılık yarattığı, işlerine son verilen dekanlarla ilgili olarak geçmişe dönük usulsüz kararlar aldırmak istediği, güvenlik görevlilerini bazı öğretim üyelerine karşı kışkırtarak sert, kaba ve saygısız davranışlar sergilenmesini sağladığı, üniversite çalışanlarına hakaret ve tehdit ettiği, hukuku hiçe sayan kadrolaşmalar yaptığı ve bazı idari görevlere akrabalarını yerleştirdiği, maaş ödemelerinde ayrımcılık yapıldığı gibi iddialar yer aldı.

Yine şikayet dilekçelerin devamında; Ekrem Çalkılıç döneminde Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde bazı öğrencilerin notları ile oynandığı, önemli evrakların ortadan kaybolduğu ve YÖK’e gönderilmesi gereken evrakların gönderilmediği iddialarından bahsedildi.

Evet…

Ekrem Çalkılış şu sıralar Silivri Rumeli Üniversitesi’nde görev yapıyor…