Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 22 Ağustos Cumartesi günü Kadıköy Mahallesinde yapılacak “Geleneksel 9. Kadıköy Karpuz Yarışması” ve 23 Ağustos Pazar günü Değirmenköy Mahallesinde gerçekleştirilecek olan “Geleneksel 36. Değirmenköy Domates Yarışması” öncesi karpuz ve domates üreticilerini tarlalarında ziyaret ederek ürün hasadı yaptı. Hasat sonrası çiftçilerle bir süre sohbet eden Başkan Yılmaz, yarışmaya katılacak çiftçilere başarı ve bereketli bir hasat dönemi dileyerek hemşerilerini yarışmalara davet etti.

“BİZİM GÖZÜMÜZDE ÜRETİM YAPAN HER ÇİFTÇİMİZ BİRİNCİ”

Bu hafta sonu düzenlenecek Kadıköy Karpuz Yarışması ve Değirmenköy Domates Yarışması öncesi Kadıköy’de üretici Rafi Karagöl'ün karpuz tarlasında, Değirmenköy’de üretici Turgut Aydın'ın domates tarlasında ürün hasadına katılan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivrili hemşerilerini yarışmalara davet ederek şu ifadelere yer verdi: “Cumartesi günü Kadıköy’de karpuz, Pazar günü Değirmenköy’de domates yarışmamızı gerçekleştireceğiz. Bunun öncesinde üreticilerimiz ile bir araya geldik ve birlikte ürün hasadı yaptık. Silivri’mizin topraklarının bereketine ve ürünlerinin lezzetine bir kez daha şahit olduk. İlçemizin tanıtımı için yaptığımız yarışmalar sembolik. Bizim gözümüzde Silivri topraklarında üretim yapan her bir çiftçilerimiz bu üretim yarışının birincisidir. Bu vesile ile ürün hasadı yapan tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli bir hasat dönemi diliyor, tüm hemşerilerimizi yarışmalarımıza davet ediyorum.”

CUMARTESİ KADIKÖY, PAZAR DEĞİRMENKÖY’DEKİ ÜRETİCİLER YARIŞACAK

Sezon boyunca en güzel karpuz ve domatesleri yetiştiren çiftçilerin yarışacağı etkinliklerin ilki 22 Ağustos 2020 Cumartesi günü “Geleneksel 9. Kadıköy Karpuz Yarışması” olacak. Kadıköy Meydanında saat 19.00’da başlayacak yarışmada ürün teslimleri saat 17.00’da kabul edilecek. 23 Ağustos 2020 Pazar günü ise “Geleneksel 36. Değirmenköy Domates Yarışması” gerçekleştirilecek. Değirmenköy festival alanında yapılacak etkinlik saat 19.00’da başlayacak ve yarışma için ürün teslimi saat 17.00’den itibaren yapılabilecek. Her iki yarışmada dereceye giren üreticilerden 1’inciye tam altın, 2’nciye yarım altın, 3’üncüye ise çeyrek altın ödülü verilecek.

Editör: TE Bilişim