Silivri Belediyesi'nde yaşanan arsa krizinde işadamı Nurullah Baldöktü'nün önemli bir aktör olduğu ortaya çıktı.

Danıştay tarafından satışların yasadışı olduğu gerekçesiyle ipta edilen 36 arsanın akibetiyle ilgili her geçen gün yeni gelişmeler günyüzüne çıkıyor.

Satışı yapılan 36 arsadan 5'ini satın alan Kayserili işadamı Nurullah Baldöktü, tapu kayıtlarına göre satışta hemen sonra arsaları üçüncü kişilere devretmiş.

Nurullah Baldöktü tarafından satın alınan Selimpaşa 1040 ada ve 2,3,4,5 parselde kayıtlı olan arsalar; satıştan sonra (tevhit olunarak yeni parsel numarası alınmış) A.K. adlı kişiye, yine Selimpaşa 966 ada 3 parselde kayıtlı bulunan arsa da yine Baldöktü tarafından C.E. adlı kişiye devredilmiş.


ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE DEVİR NİÇİN YAPILIR

Normal şartlar altında gayrimenkul sahibi olan herkes istediği zaman malının satışını yapabilir. Ancak, yasal yönden problemli bulunan satışlarda; gayrimenkulü alan kişi kısa bir süre sonra üçüncü kişilere yani bir başkasına yeniden satmış gibi göstererek gayrimenkulün birinci sahibi tarafından ger alınmasının önüne geçiyor. Üçüncü kişiler, hukuk sisteminde "iyi niyetli üçüncü kişi" olarak kabul edildikleri için; söz konusu gayrmenkulün önceki durumunu bilmediklerine inanılıyor ve satın alınan gayrimenkulün üçüncü kişilerin elinden alınması iyice zorlaşıyor.

Bu yöntem bir çok satış sonrasında hukuki hülle amacıyla da kullanılabiliyor.





 
Editör: TE Bilişim