Adana'da ramazan ayının ilk 3 gününde insanların duygularını istismar ederek dilencilik yapan ve üzerinden 4 bin 495 lira çıkan 82 yaşındaki Cumali Kaya'nın daha önce de üzerinden 11 bin 518 lira çıktığı belirlendi.

Devriye gezen polislerce yakalanıp teslim edildiği Zabıta Müdürlüğü'nden şalvarından çıkan 4 bin 495 lirayı zabıtalara verdikten sonra kayıplara karışan dilenci Cemal Kaya'nın daha önce de dilenirken yakalandığı ortaya çıktı. Seyhan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kaya'nın 3 Haziran 2012 günü dilencilik yaparak insanları rahatsız ettiği şikâyetiyle yakalandıktan sonra üzerinde 11 bin 518 lira bulunduğu belirtildi. Kaya'ya 'Kabahatler Kanunu'na muhalefetten' 83 lira para cezası kesildiği ve üzerinden çıkan paraya el konulduğu ifade edildi.

Kendisinin dilenci olmadığını söyleyen ve el konulan 11 bin 518 lirasını geri isteyen Kaya hakkında bölge karakolundan kişiyle ilgili istenen araştırmada ise Kaya'nın aylardır çarşı merkezinde 'hastayım, tedavi olacağım, il dışına gideceğim' gibi mazeretlerle para dilendiği görgü tanıklarının ifadeleriyle de tespit edildiği bildirildi.

Editör: TE Bilişim