Bu yılın mart ayında İstanbul Selimpaşa’da yapımına başlanan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü’nde çalışmalar devam ederken ilk örnek konak tamamlandı. HerDem İcra Kurulu Üyesi Mustafa Tayfun, “Büyüklerimizin emeklilik döneminde ve ilerleyen yaşlarında rahatı ve mutluluğu hepimiz için çok önemli. Bu nedenle HerDem’de onlar için sosyal, aktif ve doğal bir yaşam oluşturmayı hedefledik” dedi.

55 yaş sınırı

HerDem sakinlerinin kendi hanelerinde ve sosyal bir ortamda, yeşillikler içinde yaşayacaklarını belirten Tayfun, “HerDem’deki sayısız aktiviteden faydalanacak ve sağlıkları sürekli uzmanların kontrolünde olacak. Sağlık ve hizmet sektöründe yepyeni bir kategori başlatıyoruz. Bu nedenle üstlendiğimiz bir sorumluluk ve görev var. Bunu da en iyi şekilde yerine getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu. 

55 yaş ve üzerinde olanların yaşayacağı köyde, emeklilikten sonra aktif, sosyal ve sağlıklı bir yaşam vaat ediliyor. HerDem’de günlük yaşamı kolaylaştıran servisler var. Köyün restoranından eve yemek söyleyebilir, eczaneden ilaçınızı almada destek isteyebilir, özel servis ile haftalık pazar alışverişi yapabilirsiniz. Servis olanaklarından bazıları şunlar: Ev temizliği, restoran, ev bakım ve onarım hizmeti, eve yemek servisi, market, ATM, kuru temizleme, eczane destek hizmeti, kuaför.

“HerDem’in sakinleri, meyve ve sebzeleri dalından koparacak, müzikten resme hep erteledikleri hobilerini gerçekleştirecek, yenilenme merkezinde yorgunluklarını atarak rahatlayacaklar” diyen Tayfun, şunları kaydetti: “Sağlık açısından her türlü detayı düşündük. Acıbadem ile 7/24 kesintisiz sağlık hizmeti vereceğiz. HerDem’de iki katlı 45 konak, toplamda 614 hane yer alacak.

Türkiye’nin yedi bölgesindeki yöresel konaklardan ilham alınarak tasarlanacak konaklar ile sakinlerimiz köy içinde keyifle dolaşırken, Türkiye’nin her bölgesinden esintiler hissedecekler.”

Kır kahvesi bile olacak

HerDem’in, sakinlerine yaşamlarının bu bölümünde ebru kursu, şapka dikim atölyesi, müzik dersi, tiyatro, yazlık sinema, havuz kenarında kır kahvesi gibi sayısız seçenek sunacağı bildirildi. Türk kültüründen dünya mutfaklarına tatların sunulacağı restoranda, köyde yetiştirilen sağlıklı, doğal ürünler kullanılacak. Spor yapmak isteyenler için açık havada yürüyüş golf oynama seçeneği var. İsterlerse özel kültür gezileri de düzenlenecek. Köyün içindeki sosyal tesiste SPA ve yenilenme merkezi yer alıyor. 

Silivri’nin Selimpaşa Ortaköy beldesinde yer alan köy, tanıtılırken havası da anlatılıyor. TEM ve E5 otoyollarının kesiştiği noktada bulunan Selimpaşa ulaşımda da avantajlı konuma sahip. Birkaç yıl içerisinde tamamlanacak 3. Çevreyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu da Silivri’de kesişecek. Şehir merkezine 30 - 40 dakika içerisinde ulaşım sağlanabilecek.

Editör: TE Bilişim