Silivri kiralık daire fiyatları ne kadar?

Silivri, Marmara Bölgesi’nde bulunan İstanbul iline bağlı bir ilçedir. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre 187 bin 621 nüfus yoğunluğuna sahiptir. Silivri’de; Yeni, Semizkumlar, Selimpaşa, Alibey, Mimar Sinan, Piri Mehmet Paşa, Gümüşyaka, Cumhuriyet, Fatih, Sancaktepe, Ortaköy, Büyük Çavuşlu, Balaban, Fevzipaşa, İsmetpaşa, Kavaklı, Hürriyet, Kadıköy, Fener, Beyciler, Akören, Gazitepe, Alipaşa, Çayırdere, Büyük Kılıçlı, Danamandıra, Seymen, Çeltik, Sayalar, Kurfallı, Yolçatı, Büyük Sinekli, Küçük Kılıçlı, Bekirli ve Küçük Sinekli olmak üzere toplam 35 mahalleden oluşmaktadır. Hem fiziki projelere hem de kültürel anlamda güçlenmeyi hedefleyen çalışmalarla yükselişe geçen Silivri, pek çok emlak yatırımcısının da yakın takibe aldığı ilçeler arasında yer almaktadır. Peki, Silivri kiralık daire fiyatları ne kadar? Silivri’nin en kalabalık mahallesinde kiralık ev fiyatları ne kadardan başlıyor? Silivri’nin en uygun fiyatlı kiralık evlerin bulunduğu mahallesi hangisidir? İşte, Silivri kiralık ev arayanların bilmesi gereken tüm detaylar…


Silivri’de kiralık ev fiyatları 710 TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu 2019 Temmuz ayı verilerine göre Silivri’de ortalama yüz metrekare kiralık bir dairenin minimum fiyatı 710 TL’dir. Yaklaşık olarak yüz metrekare kiralık evlerin maksimum fiyatı 1.184 TL iken, ortalama kiralık daire fiyatlarının 947 TL olduğu görülmektedir. Satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatlarının yüzde 0.21 artış gösterdiği Silivri’de, kiralık ev ihtiyacı da nüfusla doğru orantılı olarak artış göstermektedir.  Silivri ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 331 TL olurken, kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi (amortisman süresi) 21 yıl olarak hesaplanmaktadır.

Silivri’nin en kalabalık mahallesinde kiralık ev fiyatları ne kadardan başlıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre Yeni Mahalle, 35 bin 129 nüfus yoğunluğuyla Silivri’nin en kalabalık mahallesi oldu. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Temmuz ayı verilerine göre Yeni mahallesinde ortalama yüz metrekare kiralık bir dairenin minimum fiyatı 743 TL’dir. Yeni mahallesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 485 TL olurken, kiraya verilen bir konutun geri dönüş süresi 21 yıl olarak hesaplanmaktadır. Yaklaşık yüz metrekare büyüklüğe sahip kiralık dairelerin maksimum fiyatı 1.239 TL iken, ortalama kiralık ev fiyatlarının 991 TL olduğu görülmektedir.

Silivri’nin en uygun fiyatlı kiralık evlerin bulunduğu mahallesi ‘Selimpaşa’ oldu.

Selimpaşa, 19 bin 597 nüfus yoğunluğuyla Silivri’nin en kalabalık 3. mahallesidir. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Temmuz ayı verilerine göre Selimpaşa’da kiralık ev fiyatları 638 TL’den başlıyor. Ortalama yüz metrekare büyüklüğe sahip kiralık ev fiyatları minimum 638 TL iken, maksimum kiralık daire fiyatlarının 1.064 TL olduğu bilinmektedir. Bölgedeki ortalama kiralık daire fiyatları ise 851 TL’dir. Selimpaşa mahallesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 315 TL olurken, kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi (amortisman süresi) 23 yıl olarak hesaplanmaktadır.

Silivri Alibey mahallesinde kiralık ev fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2019 Temmuz ayı verilerine göre Alibey mahallesinde yaklaşık yüz metrekare kiralık daire fiyatları minimum 673 TL iken, maksimum kiralık ev fiyatlarının 1.121 TL olduğu görülmektedir. Bölgedeki ortalama kiralık daire fiyatlarının da 897 TL olduğu bilinmektedir. Alibey mahallesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 188 TL olurken, kiraya verilen bir konutun geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanmaktadır.

Silivri’de bulunan kiralık daireler hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız, tüm Silivri kiralık ev seçenekleri için tıklayın!

Editör: TE Bilişim