Hem üreticiye hem doğaya katkı sağlamak, aynı zamanda azalan arıcılığı yaşatmak adına harekete geçen Silivri Belediyesi’nin, Gümüşyaka Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde başlattığı Arıcılık Kursu’nun ilki tamamlandı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın çiftçiye destek olmak ve yol göstermek amacıyla kurduğu Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ndeki eğitim binasında düzenlenen kurslar, teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Namık Kemal Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Doktor Devrim Oskay tarafından verilen eğitimlerin sonunda katılımcılar sınava tabi tutuldu.

SERTİFİKA VE KOVANLARI IŞIKLAR TESLİM EDECEK


Bir ay sürecek kursun bitiminde yapılacak sınavın ardından sertifika almaya hak kazanan üreticilere, arılarıyla birlikte 3 kovan hediye edilecek. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek törenle, başarılı olan üreticilere arılarıyla birlikte 3 kovan ve sertifikalarını teslim edecek. Üreticilere verilecek arıların bakımlarının yapılması konusundaki takibi, Namık Kemal Üniversitesi ve Silivri Belediyesi yetkilileri yapacak.

EYLÜL’DE DEVAM EDECEK


İlk etap kurslarına üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği Silivri Belediyesi Sertifikalı Arıcılık Kursu, Eylül ayında devam edecek.  İkinci dönem kursları için kayıtlar Ağustos ayında alınmaya başlanacak.











Editör: TE Bilişim