İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) her yıl açıkladığı “Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu” raporu dün yayımlandı. Merakla beklenen sıralama da, Türkiye’nin en çok üretim ve satış değeri olan firmalar listeye girdi. Bölgemizin başarılı kuruluşlarından biri olan Silivri merkezli Sarten Ambalaj Sanayi Ticaret A.Ş. de raporda yer aldı. Her yıl açıklanan bir önceki yıl değerlendirmesine göre Sarten, 2011 yılı büyük sanayi kuruluşları içinde 126.sırada gösterildi. Bir önceki yıl da 127.sırada yer alan Sarten, Türkiye’nin birçok ünlü ve güçlü firması düşüşe geçerken, bu sene bir adım yükselme başarısı gösterdi.

 

DEVLET SARTEN’İN GERİSİNDE KALDI

Değerlendirmede firmaların hasılatı dikkate alındı. Sarten, 558.905.432 Milyonluk satış hacmi ile dikkat çekti. Öte yandan, raporda büyük bir ayrıntı daha göze çarptı.  Opet Petrol, Petrol Ofisi, Yörsan, Eti Gıda, Eczacıbaşı, Toyota Otomotiv, Doğan Gazetecilik, Zaman Gazetesi, Zorlu Enerji, Adopen, Nuh Beton, Honda Otomotiv, Ülker gibi holding kuruluşlar Sarten’in gerisinde kaldı.

 

13 FİRMA SARTEN’DEN SONRA
İSO’nun 500 büyük sanayi kuruluşu raporuna 13 ambalaj firması girdi. Sarten bu firmaları da geride bırakarak ambalaj sektöründe lider olduğunu bir kez daha gösterdi.

 

KARACABEY İLE ATAĞA GEÇMİŞTİ

Rusya, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan ülkeleri olmak üzere 4’ü yurt dışında faaliyet gösteren Sarten, Tekirdağ Çorlu, İstanbul Silivri, Kocaeli Gebze, Bursa Gemlik ve Karacabey(2), Balıkesir Ayvalık, Manisa (OSB Petpak) ile Merkez ve Adana Merkez olmak üzere Türkiye geneli 10 fabrika ile hizmet veriyor.  Sarten’in genel idare merkezi ise İstanbul Balmumcu’da bulunuyor.
Sarten, son olarak geçtiğimiz aylarda Bursa-Karacabey Dairy Pak fabrikasını da kurarak sektörde atağa geçmişti. Bu adımıyla Sarten, tüm dikkatleri üzerine çekmeye başarmıştı.

 

YÖRÜNGE Gazetesi

Editör: TE Bilişim