Sarten Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş., dün akşam İstanbul'da Çırağan Sarayı'nda düzenlenen törenle dünyanın önde gelen şirketlerinden Mitsui & Co. ile güçlerini birleştirecek anlaşmaya imza attı.

Sarten CEO'su Sn.Zeki Sarıbekir, “Hedefimiz bölgemizin bir numaralı ambalaj şirketi olmak. Yüzde yüzü ailemize ait olan şirketimizin yüzde 15 hissesini Mitsui’ye devrederek daha geniş bir coğrafyada rekabet üstünlüğü elde edeceğimize inanıyoruz. Sarten olarak, gelişen ve globalleşen dünyada daha kaliteli, daha hızlı ve daha ucuz olmak için bu ortaklığı gerçekleştiriyoruz. Mitsui, Sarten’in hızlı büyümesine Japon vizyonu ile destek olacak” dedi.

Metal ambalaj kutu üretiminde Avrupa üçüncüsü olan Sarten'in Türkiye'de 13, Rusya ve Bulgaristan'da da 2 tesisi bulunuyor.

CEO Sn.Zeki Sarıbekir imza töreninde yaptığı konuşmada, Sarten Yönetim Kurulu adına Türkiye’ye, Türk ekonomisine ve Sarten'e duydukları güven için Mitsui’ye teşekkürlerini ifade etti. Törene Sarten yöneticileri ve Mitsui'den dokuz üst düzey temsilci katıldı. 

Varılan anlaşmaya göre Sarten’in yönetim yapısı değişmedi. 43 yıl önce Sn.Yusuf Sarıbekir ve ailesi tarafından kurulan şirketin yönetimini üstlenen Sarten,  ambalaj üretim ve satış faaliyetlerini aynen sürdürecek.

Mitsui Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada ise  “Mitsui & Co., Orta Vadeli Yönetim Planı'nda Türkiye'yi öncelikli ülke olarak belirledi” denildi.  Bu ortaklık sayesinde Mitsui’nin  Türkiye’deki ve bölgedeki büyüme rüzgarını arkasına alacağı kaydedildi. 

Mitsui'nin duyurusunda, “Nüfus artışı, yaşam tarzlarındaki değişimler, iş gücüne katılımda kadınların giderek daha çok varlık göstermesi gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda, ambalaj sektöründeki talepte yukarı yönlü bir eğilim beklenmektedir. Bu sebeple Sarten'in, Türkiye ve çevre ülkelerde daha fazla büyüme ve gelişim göstermesi öngörülebilir” ifadelerine yer verildi.

Duyuruda Mitsui’nin, yaptığı sermaye yatırımıyla birlikte Sarten'e ürün yelpazesini çeşitlendirmesine yardımcı olarak yeni iş fırsatları yaratacağı ve en son ambalaj teknolojilerine ulaşma konusunda destek olacağı da belirtildi. 

Editör: TE Bilişim