Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kurban satış ve kesim yerlerine yönelik hazırlık çalışmaları da hız kazandı. Kente dünden itibaren giriş yapan kurbanlıkların satışının ve kesiminin yapılacağı noktalarda hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. İstanbul’da 39 kurban satış yeri, 345 kurban kesim yeri ve 101 adet de kurban satış ve kesim yeri belirlendi. Avrupa yakasında 28 yerde satışı yapılacak kurbanlıklar, 305 noktada kesilebilecek. 32 kurban pazarında ise aynı zamanda kesim yapılabilecek. Anadolu yakasında ise 11 satış, 40 kesim, 69 da hem satış hem de kesim yerine izin verildi.

YAKALAMA TİMİ KURULDU

Veteriner hekim, veteriner teknisyeni ve zabıtadan oluşan ekipler, bütün ilçelerdeki kurban satış ve kesim yerlerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için bayram boyunca görev yapacak. Ayrıca, İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü de muhtemel şikâyetlere cevap vermek için bir nöbetçi ekip bulunduracak. Kurbanlıkların kaçma ihtimaline karşı ise 10 ekiplik “yakalama timleri’’ oluşturuldu. Kurban kesen vatandaşlara, teknik bilgi vermek amacıyla 10 bin adet kurban kitapçığı ile 45 bin adet kurban poşeti dağıtılacak.

150 MOBİL KURBAN KESİM ÜNİTESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ayrıca, 150 Mobil Kurban Kesim Ünitesi ile ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarına katkıda bulunarak hijyenik ortam sağlayacak. Bu ünitelerde çalışacak kesici elemanlara, “kesim teknikleri’’ ile “hijyen ve etin ekonomik olarak değerlendirilmesi’’ konusunda eğitim verilecek. Belirlenen yerler dışında kesim yapanlar bu yıl 5 bin 385 TL ceza ödeyecek.

Editör: TE Bilişim