Silivri'de bulunan Kale Kayış adlı fabrikada çalışan bazı işçilerin Petrol-İş Sendikası'na üye olmasının ardından iki işçinin işine son verildiği iddiasıyla sendika tarafından işyerinin önünde basın açıklaması yapma kararı alındı.

Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi'nin konuyla ilgili basın açıklaması şu şekilde:

Değerli Basın Yayın Mensupları,

Değerli emek dostları,

Petrol-İş Trakya Şubesi olarak, sizleri bir hukuksuzluğa son vermek için yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz.

İşçilerin büyütüp zenginleştirdiği Türkiye`de konveyör bant sektörünün en büyük firmalarının başında gelen Kale Kayışları adlı firma, ne yazık ki işçilerin en temel yasal ve Anayasal haklarına saygı göstermemektedir.

SGK verilerine göre 300 kişinin çalıştığı bu işletme türü firmada, yasanın öngördüğü sayının çok üzerinde işçi sendikal örgütlenme haklarını kullanarak sendikamız PETROL-İŞ'e üye olmuşlardır. Çalışma Bakanlığı da verileri göz önüne alarak KALE KAYIŞLARI adlı firmada, PETROL-İŞ sendikasının YETKİLİ SENDİKA olduğuna dair YETKİ BELGESİNİ 12 Ekim 2018 tarihinde sendikamıza vermiştir.

Ancak, kendilerini web sayfalarında “Tecrübeli kadrosuyla, yüksek teknoloji kullanılarak imal ettiği ürünlerinin arkasında duran ve müşterilerine güven veren Kale Kayışları” diye tanıtan bu firma, müşterilerine güven verirken, işyerini var eden çalışanlarının haklarını yok saymıştır.

60 yıldır üyeleriyle var olan, ülke çapında 38 bin üyeye sahip olan, her zaman işyeri barışını esas alan sendikamız Petrol-İş'in Trakya şubesi ve Genel Merkez yöneticileri defalarca işverenle görüşmek ve uzlaşmak istemiştir. Ancak, sendikamızın işverene uzattığı barış eli, havada kalmış, aksine, işveren iki üyemiz işten atarak bizleri istemediğimiz halde kavgaya davet etmiştir.

Petrol-İş sendikasının üyelerini korumak, üyelerinin yasal ve Anayasal haklarına sahip çıkmak için yasal ve demokratik bütün yolları kullanacağından kimsenin kuşkusu olmasın.

İlk tepki olarak, 30 KASIM 2018, CUMA günü, saat 17.00'de Kale Kayışları firmasının önünde kitlesel bir basın açıklaması yapılacak ve işveren sağduyuya davet edilecektir.

Basın açıklamasına Petrol-İş Genel Merkez Yöneticilerimiz, Trakya Şubesi yöneticilerimiz, Petrol-İş üye ve temsilcileri ile Konfederasyonumuz Türk-İş yöneticileri ile emek dostları katılacaktır.

Çerkezköy ve Lüleburgaz'dan servisler kaldırılacaktır.

Editör: TE Bilişim