Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçenin yerel değerlerini yaşatmak ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla; yoğurt, domates, börek ve ata sporumuz güreşlerin ardından Silivri karpuzunun da festivalini gerçekleştirdi. Kadıköy Mahallesi’nde mahalle halkının yıllardır istediği bölgeye özgü bir ürün olan karpuzun festivalinin mahallenin tanıtımına katkı sağladığını dile getiren Kadıköylüler, festival sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Bedri Karpuzoğlu; “Yapılan festivalin ileride Kadıköy çiftçisine çok büyük faydası olacağına inanıyorum. Bu yörenin karpuzu susuz olarak yetiştiğinden ve sadece düşen çiğden beslendiğinden lezzeti çok farklıdır. Yapılan festivalin de Türkiye’de tek olan karpuzumuzun değerine değer katacağını düşünüyorum. Başta Belediye başkanımız Özcan Işıklar’a ve tüm ekibine Kadıköylü olarak çok teşekkür ediyorum. İnşallah devamı gelir. Karpuz festivali bundan önceki yıllarca hep olacak dendi ancak sadece Özcan Başkanımız bunu gerçekleştirdi.”

İsmail Katsa; “Yapılan festival çok güzel oldu. Buna önderlik yapan Başkanımıza Kadıköylü olarak çok teşekkür ediyorum. Çok memnun kaldık, katılım umduğumuzdan çok oldu. Kadıköy meydanının biz bu şekilde hiç dolup taştığını görmedik. Dışarıdan gelen misafirlerimiz de oldu. Bu sebepten dolayı karpuzun bundan sonraki yıllarda gerçek değerini bulacağına ve üreticisinin yüzünü güldüreceğine inanıyoruz.”

Enis Yıldız; “Festival gerçekten çok müthiş oldu Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’a teşekkür ediyorum. Kendi karpuzumuzu tanımış olduk. Daha önceden İstanbul’un karpuz ihtiyacını Kadıköy’ün karşıladığını çoğu insan bilmiyordu bu sayede sadece bu bölge değil, bütün Türkiye bunu öğrenecek ve karpuzun gerçek değerini bulacağına inanıyorum.

Eyüp Taşlı; “Çok yerinde yapılan bir festival oldu daha nice festivaller olsun diyerek buradan başkanımıza bunun devamının gelmesini istediğimizi dile getiriyorum. Ben yıllardır Kadıköy’de yaşıyorum ama ilk kez köy meydanındaki bütün kahvehanelerin dolduğu, esnafın bu kadar güzel bir iş yaptığını gördüm. İnsanlar arasında kaynaşma çok iyiydi. Dışarıdan gelen birçok misafirimiz oldu, onlar da karpuzumuzu tanıma fırsatı buldu.”

Volkan Öz; “Festival çok güzel ve çok kalabalık oldu ben esnaf olarak ilk kez işlerimizin gün içerisinde 5 katına çıktığını söyleyebilirim. Bizim köyü bütün Trakya artık tanımış oldu. Gece yapılan eğlencede gençlerin coşkusu görülmeye değerdi. Bu yüzden başkanımıza çok teşekkür ediyorum ve devamının gelmesini istiyorum.”

Kadıköy Mahalle Muhtarı Nihat Erol: “Bu kadar beklemiyorduk. Kadınlarımız, çocuklarımız herkes çok memnun kaldı. Kimse bu kadar ümit etmiyordu, her şey çok güzeldi. Bizlerin sesini Türkiye’ye duyurduğu için, mahallemizdeki çiftçilerin ortaya koyduğu emeği herkese gösterdiği için Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Köyümüz için çok güzel bir reklam oldu. Mahalle sakinlerinin geri dönüşleri çok güzel. Devamını heyecanla bekliyoruz.”


 

Editör: TE Bilişim