“Geri Dönüşümlü Hayvancılık Projesi” adı altında 2006 yılında Silivri köylülerine imzalatılan mikro kredi sözleşmesi ile hayvancılıkla uğraşan her köylüye 5 adet düve teslim edilmiş ve bu düvelerin doğum yapması ile yavruların İlçe Tarım Müdürlüğü’ne teslim edilmesi istenmişti.

Ancak projenin altyapısı sağlıklı olarak kurulamadığı için uygulama hatalarından dolayı proje tıkanarak devam edememişti.

Dönemin İstanbul İl özel İdare Müdürlüğü tarafından 2012 yılından itibaren her bir düve başına tek taraflı olarak yüksek ödemeler tebliğ edilince olay yargıya yansıdı.

Gelen tebligatlarda düvelerin bedeli ve faiz, yargılama masrafı, avukatlık ücretleri de eklenince projenin astarı yüzünden daha pahalıya mal oldu.

Mağdur olan köylülerin birçoğu Silivri’de faaliyet gösteren Avukat Mehtap Özgenç ile anlaşarak icra takiplerine itiraz etti. Av.Özgenç tarafından takip edilen hukuki sürecin sonucunda; karşı tarafın hukuki boşlukları köylülerin lehine değerlendirilerek icra takiplerinin büyük çoğunluğu iptal edildi.

İl özel idaresinin bu sefer de maddi tazminat davaları açması üzerine davaların iyi niyet kurallarıyla bağdaşmadığı tezini işleye Av. Mehtap Özgenç, bu davaların da reddedilmesini sağladı.

 

Konuyla ilgili olarak sayıları çok az olmakla birlikte bazı davalar köylü aleyhine sonuçlanırken, o davaların da temyiz süreci içerisinde reddedilmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim