Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Cansu Sabancı, Silivri’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başanlığı’nın yürüttüğü (KOSGEB) girişimcilik kurslarına katılıyor.

20 yaşındaki Sabancı, genç girişimciler için adeta rol model oluşturuyor. Tamamen kendi düşüncesi ile küçük bir el çantası tasarlamış. Ancak bu sıradan bir el çantası değil. İçerisindeki özel kaplamalar sayesinde kadınların devamlı yanlarında taşıdıkları ruj ve buna benzer makyaj malzemelerinin en sıcak havalarda bile zarar görmeden saklanmasını sağlıyor. Yine birçok insanın yanlarında taşımak durumunda oldukları insülin veya buna benzer çeşitli ilaçların serin bir ortamda saklanmasına yardımcı oluyor.

Konuyla ilgili yasal prosedürleri tamamlamakla uğraşan Cansu Sabancı, daha sonra seri üretime geçerek tam bir girişimci olma yolunda hızla ilerliyor.

Okulun dışında sosyal sorumluluk projelerinde de aktif rol oynayan Sabancı, şimdiye kadar kendi imkânlarıyla üç ülkeyi gezmiş.

Avrupa Birliği eski Bakanı Volkan Bozkır’ın elinden takdirname de alan Sabancı, ülkemizin gelecek vaat eden gençleri arasında dikkat çekiyor.

Editör: TE Bilişim