Silivri Belediyesi tarafından 250 dönüm arazi üzerine kurulan Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi, bölge çiftçisini üretime teşvik etmek ve tarımsal çalışmalara destek olmak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Mektebim Silivri Kampüsü öğrencileri de bulundukları coğrafyanın önemini daya iyi anlayabilmek ve İstanbul’un tarım arazilerinde inceleme yapabilmek amacıyla Merkezi ziyaret etti. Mektebim’in özgün ders içerikleri arasında yer alan BioTabiat Dersi kapsamında 200’e yakın öğrenci ve BioTabiat Dersi öğretmenlerinin katıldığı gezi de Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da ev sahibi olarak çocuklarla bir araya geldi.

250 dönüm arazi üzerine kurulan Merkez hakkında çocuklara bilgi veren Işıklar, Silivri’nin gökdelenlerle dolu bir şehir değil tarım arazileriyle, doğayla ön plana çıkacak bir yer olacağını bu anlamda birçok proje hazırladıklarını ve Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi projesinin çok önemli bir çalışma olduğunu belirtti. Merkezin araştırma ve üretim faaliyetleri hakkında da kısa bilgiler veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, merkezin doğaya zarar vermeyen alternatif enerji kaynaklarını kullanarak oluşturulan bir alan olduğunu sözlerine ekledi. Merkezin sulama sistemlerinin, aydınlatmalarının ve diğer tüm enerji ihtiyacının, yenilenebilir enerji olan güneş enerjisi ile karşılandığını belirten Işıklar, Mektebim öğrencileriyle tarım ve üretim alanlarını gezdi. Öğrencilere na­ne, re­ze­ne, ana­son, ke­kik ve la­van­ta gibi bitkilerin tohumları dağıtıldı. Mektebim öğrencileri Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezinden aldıkları üretim bilgileri doğrultusunda BioTabiat dersi uygulama alanlarında tohumları ekerek proje gerçekleştirecekler. Merkez bünyesinde çalışmalar yürüten ziraat mühendisleriyle derslerde bir araya gelecek olan Mektebim öğrencileri, doğal hayatı koruma ve tarım ürünlerinin doğru şekilde üretilmesi konularında eğitim alacaklar.
















 

Editör: TE Bilişim