1969 yılında yapımı tamamlanarak eğitim öğretim hayatına başlayan, ilçemiz tarihinde çok müstesna bir yere sahip olup sayısız değerlerin yetişmesine beşiklik eden tarihi Silivri Lisesi (Silivri Ortaokulu) binası, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında “İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkılıp yeniden yapılacak.

Silivri'nin en yoğun nüfusuna sahip bölgesinde halkayaraşır yaklaşık 40 derslikli, 2 adet görsel sanatlar atölyesine, 2 adet müzik atölyesine, 2 adet teknoloji tasarım atölyesine sahip olacak yeni binada ayrıca yaklaşık 300 kişi kapasiteli Avrupa standartlarında konferans salonu, kapalı spor salonu, sergi salonu, ana sınıfları ile kompleks bir bina yapımına çok kısa bir süre içerisinde başlanacak.

Yapım süresi 360 gün olarak belirtilen yeni okul binası inşaatı sürecinde Silivri Ortaokulu’nun tüm öğrencilerinin ve tüm öğretmen kadrosunun 1 yıl süre ile ilçemiz Gazi İlkokulu binasında ikili (sabahçı-öğlenci) Eğitim-Öğretime devam etmelerine karar verildi. Silivri Ortaokulu bu bir yıllık misafirliği süresince Gazi İlkokulunda sabahçı olarak Eğitim-Öğretim hayatına devam edecek. Verilen bilgide, Silivri Ortaokulu velilerinin ve öğrencilerinin endişe edecekleri bir durumun söz konusu olmadığına dikkat çekildi.

Yaklaşık  bir yıl sonra yine Silivri Ortaokulu olarak modern ve en çağdaş eğitim donanımına sahip yeni binasında eğitim-öğretim hayatına kaldığı yerden daha güçlü bir şeklide devam edeceği vurgulanıyor.

İŞTE YENİ PROJE: 

Editör: TE Bilişim