Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliği ile hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları'na başvuru sonuçları açıklandı.

Türkiye genelinde toplam 13 bin 541 proje başvurusunun yapıldığı değerlendirmeler sonucunda 4 bin 678 proje ön elemeyi geçebilirken, sadece İstanbul’dan 1378 başvuru yapıldığı ve bunlardan 209 adedinin kabul gördüğü gözlendi.

SİLİVRİ’DEN 20 PROJE

Silivri’deki okullardan 40 adet proje başvurusu yapılırken bu başvurulardan 20 tanesi elemeleri geçerek fuarlara katılmaya hak kazandı.

Silivri’deki okullar arasında projeleri kabul edilen 20 okul şu şekilde:

Selimpaşa IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Silivri Fatih Ortaokulu, İbrahim Yirik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, Değirmenköy Atatürk Ortaokulu, Büyükçavuşlu Ortaokulu, Ortaköy Sezin Öztaş Ortaokulu, Ertuğrul Gazi Ortaokulu, TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu, İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu, Akören Ümit Aksun Ortaokulu, Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi, 80 Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, Silivri Ortaokulu, Alipaşa Fethi Erkoç Ortaokulu, Atatürk Anadolu Lisesi, Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu, Büyükkılıçlı Ortaokulu, Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi

Öğrenci ve öğretmenlerle gurur duyduklarını belirten Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Alpay Yavuz, TÜBİTAK Silivri İlçe Koordinatörü Emine Yıldırım başta olmak üzere emeği geçen okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilere müteşekkir olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim