Silivri'de engelli öğrencilerin topluma adapte olabilmeleri amacıyla Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Merkezi (Okulu) bünyesinde işletilen ve halk arasında "Engelli Cafe", "Lions Çay Bahçesi" gibi isimlerle anılan işletme Silivri Belediyesi tarafından kapatıldı.

Konuyla ilgili olarak silivriliyiz.com'da yayımlanan özel haber şu şekilde:

Okul aile birliği ile işletmeci arasında ihale usulü sözleşme yapıldı. Kira bedelleri 3.500 TL aylık olarak bankaya düzenli olarak yatırıldı. Ne oldu, ne bitti anlaşılamayan bir nedenle çay bahçesi ruhsatsız diye encümen kararıyla kapatıldı.

Yaklaşık altı yıldır açık olan çay bahçesi neden bugüne kadar kapatılmadı da şimdi kapatıldı?

Ruhsatının olup olmadığını bilmiyor muydunuz? Orada engelli çocuklar da eğitim kursu alıyordu.

Şu anda engelli aileleri çay bahçesinin kapatılma nedenini soruyor.

Karda, sıcakta engelli ailelerine bir barınak olan yer birilerine mi peşkeş çekilecek?

Belediye başkanı engelli ailelerine bir açıklama yapmak zorunda.

Konunun takipçisi olacağız…  

Silivri Belediye Encümeni tarafından 03.11.2016 nolu kararıyla kapatma kararı alındı.

Geçen hafta da işletme kapatıldı.

ENCÜMEN KARARI: İlçemiz Yeni Mahalle, Doktor Sadık Ahmet Caddesi, No:20 faaliyet gösteren Osman BAYRAM'a ait Çay Bahçesi faaliyet konulu işyerinin işyeri açma ve çalışma ruhsatının olmadığı tespit edilmiştir. Söz konusu işyerinin 2005/9207 Karar Sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 6.Maddesi "Yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan açılan işyerleri yetkili idareler tarafından kapatılır" hükmü doğrultusunda işletmeye kapatılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.


silivriliyiz.com




 
Editör: TE Bilişim