Silivri Kaymakamı Ali Partal, 75. Yıl Cumhuriyet İlkokul- Ortaokulunda okuma yazma kursuna katılan öğrencileri ziyaret etti. Kursiyerleri sınıfların da ziyaret eden Kaymakam Partal, “ Silivri’de okuma yazma öğrenmeyen bir kişi bile kalmayacak. Yeter ki sizler okuyun. Biz gerekirse bir kişi için bile kurs açarız” dedi. Okuma yazma kursuna katılan kursiyerlere tam not veren Kaymakam Partal, okul müdürü ve sınıf öğretmenlerinden de bilgi aldı.

KAYMAKAM PARTAL; YETER Kİ OKUYUN, BİR KİŞİ İÇİN BİLE KURS AÇARIZ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği Silivri’de de başladı. Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu – Ortaokulunda okuma yazma kursuna katılan kursiyerleri ziyaret ederek kursiyerler ile bir süre sohbet etti. Kaymakam Partal’ın kursiyerlere yaptığı ziyarete Okum Müdürü Osman Akgül, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nuri Solmaz, Okul Aile Birliği Üyeleri ve Öğretmenlerde eşlik etti. Okuma yazma öğrenen kursiyerleri tek tek sınıflarında ziyaret eden İlçe Kaymakamı Partal, “ Yeter ki sizler okuyun biz gerekirse bir kişi için bile kurs açarız” dedi. Kaymakam Partal’ı karşısında gören kursiyerler, hem sevindi, hem de heyecanlandılar.

KURSİYERLER; BİZE ÇOCUKLUĞUMUZU VE ÖĞRENCİLİĞİ YAŞATTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Zamanında okuyamadık, çocukluğumuzu öğrenciliğimizi yaşayamadık diyen kursiyerler, “ Bizlere çocukluğumuzu, öğrenci olmanın mutluluğunu yaşattığınız için size çok teşekkür ederiz Sayın Kaymakamım” dediler. Öğretmenlerine ve okuma yazma imkanı sunan tüm yetkilere teşekkür eden kursiyerler; “artık gazete, kitap, Televizyonda geçen alt yazıları okuyabileceğiz. Kimseye sormadan okuyup kendi işimizi görebileceğiz. Çok mutluyuz” diyerek duygularını ifade ettiler.

AKDERE: CUMHURBAŞKANIM BENİ UMREYE GÖNDERİN

Okuma yazma kursuna Umre’ye gidebilmek için yazıldığını ve bunun için okuma yazma öğrenmek istediğini söyleyen 71 yaşında ki Samiye Akdere adında ki teyze Kaymakam Partlal’a önünde bulunan ders kitabından birkaç satır okudu. Kaymakam Partal’dan tam not alan Samiye Akdere, Umre’ye gitmek istiyorum. Onun için okuma yazma kursuna yazıldım. Ama Umreye gidecek maddi imkanım yok. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve eşi Sayın Emine Erdoğan’a, sesleniyorum; “ Beni Ümre’ye gönderin Cumhurbaşkanım” dedi.

Kursiyer Samiye Akdere’nin bu bu talebi üzerine Kaymakam Ali Partal, Okul Müdürü Osman Akgül’e Samiye teyzemizin bilgilerini alın talimatını vererek, “ne gerekiyorsa yaparız” dedi.

51 KURS, 691 KURSİYER

Diğer yandan Silivri merkez mahalleleri olmak üzere tüm köy ve mahallerde başlatılan okuma yazma kurslarına ilçede bulunan okuma yazma bilmeyen kadınların ilgilisi yoğun oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Okuma Yazma Seferberliği kapsamında Silivri’de bulunan 51 okulda okuma yazma kursları başlatıldı. TUİK verilerine göre Silivri’de 2500 kişinin okuma yazma bilmediği tespit edilirken, şu ana kadar ilçede bulunan 691 kişinin okuma yazma kursuna yazıldığı ve eğitim gördüğü bilgisi verildi.

Fatma SARIBIYIK - Damga Gazetesi

Editör: TE Bilişim