Silivri genelindeki eğitim öğretimin devam ettiği eğitim kurumlarının kütüphanesine yeni kitaplar kazandırmayı amaçlayan bir proje 19 Nisan 2018 günü başlayıp 30 Mayıs 2018 günü sona erecek. Amaç, olabildiğince fazla kitap toplayıp ihtiyaç sahibi okula ulaştırmak.

AMAÇ, YETKİN VE ETKİN BİR NESLİN YETİŞMESİNE KATKI SAĞLAMAK

Başlatılan Kitap toplama kampanyası hakkında açıklama yapan Silivri Haber Ajansı Koordinatörü Şenay KobakGeçtiğimiz yıllarda çocuklara yönelik çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmiştik. Bu yıl da İlçe Kaymakamımız Sayın Ali Partal beyefendinin oluru ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle “Dünyayı kitap yeşertecek” sloganıyla kampanyayı başlattık. Okumalı ve okutmalıyız. Çünkü okumak bize onlarca sorunla mücadele etmenin binlerce yolunu gösterir. Toplumsal barış için, ülkemizin güçlü olması için okumalıyız. Onu ileriye götürüp geliştirmeliyiz, toplum bilgiliyse ancak ülkesine faydalı olabilir. Başarı sadece okulu bitirmek değildir. Başarının sırrı okumak ve bilinçlenmektir. Hakkını hukukunu bilmek içindir. Genç kızlarımızın tek hayali beyaz atlı prensi bekleyip ve sadece gelinlik olmamalıdır. Güçlü bir birey olup, bilgisiyle, zekâsıyla, önce kendisine, sonra ailesine, Ülkesine ve Dünyaya katkı sağlamasıdır. Ezilen, bekleyen, muhtaç olan değil aksine güçlü, bilgili, kültürlü olmasıdır. Bunu da okuyarak, bilek gücüyle değil, beyin gücüyle yapmasıyla kazanacaklardır. Sorunlarımızı çözebilmek, kültürlü bir insan olmak için okumak gerekir. 200 kelimeyle konuşan, 2 bin kelimeyle konuşan insan aynı olabilir mi? Konuşmayı ve konuşabilmeyi, tartışmayı ve kavgayı ayırt edebilmek için okumalıyız. Okumak erdemli davranışlar sergilememizi sağlar. Sevmeyi öğretir okumak, sevmeyi bilen insan olay karşısında önce düşünür, sonra merhametine danışır, vicdan terazisinde tartar ve ondan sonra konuşur. Bilgili insanın o yüzden sesi kolay yükselmez. Amacımız; düşünen, araştıran, sorgulayan, öğrenen ve öğreten, yetkin ve etkin bir neslin yetişmesine katkı sağlamak“ dedi.

“KİTAPLAR KÜTÜPHANE SÜSÜ OLMAMALIDIR”

Birçoğumuzun evinde okuduğumuz kitaplar mevcut, kitaplıkta öylece duruyor” diyerek sözlerini sürdüren KobakKitaplar kütüphane süsü olmamalıdır, beyinden beyne gezip bilgi dağıtmalıdırlar. Herkesin yoluna ışık olmalıdır. Güncel kitaba ulaşma noktasında yeterli imkâna sahip olmayan öğrencilerimize, ihtiyaç duydukları kitapları ulaştırabilmek için bu projeyi hayata geçirmiş bulunuyoruz. Kitap okumayı sevmeyen yoktur, sadece aradığı kitabı henüz bulamayan vardır. Kim bilir belki o kitap sizlerde, bizlerdedir“ ifadelerini kullandı.

TOPLANAN KİTAPLAR İLÇE GENELİNE DAĞITILACAK
Başlatılan proje kapsamında Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde oluşturulan komisyonun, toplanan kitapları incelemesinin ardından yine aynı komisyon marifetiyle ilçe genelindeki eğitim kurumlarına dağıtımı sağlanacak.

KİTAP TESLİM NOKTALARI
Başlatılan Kitap toplama seferberliğine destek olmak isteyen vatandaşlarımızın eğitim kurumlarındaki kütüphanelere hediye edeceği kitapları İlçe genelindeki eğitim kurumlarına, Silivri Haber Ajansı’na teslim etmeleri gerekiyor. Ayrıca ileri ki günlerde Çarşı merkezi, Silivri sahili ve Silivri’de bulunan AVM’lerde oluşturulacak kitap toplama kutularına bıraka bilinecek.

ÜST KOMİSYON ÇALIŞMASINI TAMAMLADI

İlçe Kaymakamlığı’nın oluru ile başlatılan kampanya için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan üst komisyon kampanya için tüm çalışmaları en ince ayrıntısına kadar tamamladı. İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu'nda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şen, Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Emrah Erdoğan, İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu Müdürü Erhan Yaman, Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokulu müdürü Türkay Polat, SHA imtiyaz sahibi Yusuf Eker ve SHA koordinatörü Şenay Kobak, kampanyada izlenecek süreci en ince ayrıntısına kadar detaylandırarak çalışmalarını tamamladı.

İLK KİTAP KAYMAKAM PARTAL'DAN

Başlatılan kampanyanın önemine dikkat çeken Silivri Kaymakamı Ali Partal, kitap toplama seferberliğine ilk destek veren isim oldu. Kaymakam Partal, kampanyaya bağışlayacağı kitabı SHA Koordinatörü Şenay Kobak ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şen’e teslim etti.

Editör: TE Bilişim