Silivri Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu öğrencilerinin Karma Yağlı Boya Resim Sergisi Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda açıldı.

18.05.2016 Günü gerçekleşen serginin açılışına , Silivri Garnizon Komutanı Yarbay Muhammet SEVİNÇ , Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora BALCIOĞLU, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Hakan KARAASLAN İlçe  Emniyet Müdürü Hakan ER, İlçe Müftüsü İdris ÇATMAKAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat KARİPÇİN Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray KOÇER, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Elif KORYÜREK ve yönetim Kurulu Üyeleri, Ağrılılar Dernek Başkanı Muhlis ÇİL ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Bünyamin KURT, Okullarının açılışının ilk yılı olmasına rağmen her alanda Engelleri aşarak” BİZDE VARIZ” demenin sevincini yaşadıklarını ve fırsat verildiği taktirde nelerin başarılacağının görülebileceğini belirtti.

Silivri de bir ilki daha gerçekleştirip, toplumsal algıları değiştirmek ve hayata üreterek katkı sunmak hedefine bir adım daha yaklaşıldığını belirten Okul Müdürü ,Sergide yer alan eserlerin öğrencilerin ruh dünyasının yansıması olduğunu ve sanatın toplumsal hoşgörü ve anlayışı, kabullenişi pekiştirmede en etkili araç olduğunu belirtip, katılımcılara teşekkür etti.

Kurdelenin kesimiyle açılışın yapılmasından sonra katılımcılar tarafından  sergi gezildi. Sergide tuallerine yağlı boya resim yapan öğrenciler büyük ilgiyle izlenip övgü aldılar. Eserler hakkında Görsel Sanatlar Öğretmeni Baran ALTUN ve öğrenciler bilgiler verdikten sonra toplu hatıra fotoğrafı çekildi. 












Editör: TE Bilişim