Silivri’de Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi başta olmak üzere çeşitli okullardan mezun olduktan sonra hayata atılan eski öğrenciler, “Paylaştıkça Büyüyelim” adında bir grup oluşturarak çocukları sevindirecek bir proje geliştirdi.

Çoğunluğu avukatlık yapmaya başlayan gençler, eski öğretmenleri Cem Tan’ın desteğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocukları sevindirmek için harekete geçti. Sayalar Mahallesi’ndeki ilkokula giderek buradaki öğrencilerle tanışan genç avukatlar, çocukların elinden hayal ettikleri hediyelerin yazılı olduğu kâğıtlar aldı.

Daha sonra öğrencilerin hayal ettikleri hediyeleri temin eden gençler, okuldaki bir salonu süsledikten sonra küçük öğrencilere sürpriz yaparak hediyelerini dağıttı.

Çocukların sevincine ortak olan genç avukatlar, Silivri’de gönüllülük hareketlerinin pek yaygın olmadığına dikkat çekerek; köy okullarımızdan birinde, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını en mutlu ,en coşkulu şekilde ve onu unutulmaz kılacak bir etkinlik düzenlemeyi amaçladık Çocuklarımıza bizden istedikleri hayalindeki hediyeleri dağıtıldı.
Çocuklarımıza şekerleme ve masal kitabı dağıttık. Yeni kurulan bir topluluğuz, Silivri’de gönüllülük hareketlerinin çok fazla ilgi görmediginin farkındayız. Gelecekteki etkinliklerimizde farkli projelerimizi uygulamaya çalışacağız. İnsana dair umudumuz her zaman var oldu ve bizim maksadımız bu umudu hatırlatabilmek ve insanların tebessümlerine vesile olmaktan ibarettir.

Editör: TE Bilişim