Özel Haber

Silivri eğitim camiası, ilçede halen görev yapan iki okul müdürünün PKK lehine propaganda yaptıkları iddiasıyla soruşturma açıldığı haberiyle çalkalanıyor.

Okul Müdürleri B.K. ve H.K hakkında geçtiğimiz Eylül ayında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü PKK lehine propaganda yaptıkları iddiasıyla soruşturma açıldı.

"PKK PROPAGANDASI" İDDİASI

Yürütülen soruşturma dosyasında her iki okul müdürünün de sosyal medya hesapları üzerinden “... sözde Kürdistan devletinin varlığını gösteren bir haritanın paylaşıldığı...” ve yine “.... PKK’nın amaçları doğrultusunda güvenlik kuvvetlerinin operasyonlarına yönelik eleştiriler getirdiği...” gibi iddialarla ilgili paylaşımlara ait ekran görüntüleri yer alıyor.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından söz konusu dosya yetkisizlik kararı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

SAVCILIK SUÇU SABİT BULDU

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yetkisizlik kararında her iki şüphelinin de “...atılı eyleme uyan 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2 maddesine uyan fiilleri irtikap etmek suretiyle terörle mücadele kanununa muhalefet suçunu işledikleri anlaşılmıştır...” cümlesi kullanıldı.

KAYMAKAM MÜFETTİŞ İSTEDİ

Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar, söz konusu iddialarla ilgili olarak idari işlemlerin yapılması için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden müfettiş talebinde bulundu.







 
Editör: TE Bilişim