İkinci lige doğru hızla yol alan Silivrispor Kulübü Başkanı Ümit Kalko’nun kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olduğu Mektebim Okulları, 10 Nisan 2017 tarihinde Silivri Belediyesi’ne yazılı olarak başvurarak 23 Nisan 2017 günü sahilde tanıtım yapabilmek için kendilerine yer gösterilmesini istedi.

Silivri Belediyesi tarafından Bora Balcıoğlu imzasıyla okula gönderilen 17 Nisan 2017 tarihli ve 4090517-305 E.463218 sayılı resmi cevapta; “… Silivri sahilinde yaz sezonu için başvuruların 15 Mayıs 2017 tarihinden sonra alınacağı…” gerekçe gösterilerek Mektebim Okulları’nın tanıtım standı için yer talebi kabul edilmedi.

BÜTÜN OKUL VE DERSHANELERE İZİN VERİLDİ

Ancak bugün (23 Nisan 2017) sabahtan akşama kadar sahilin değişik yerlerinde birçok dershane ve özel okulun stant kurarak tanıtım yaptığı görüldü.

IŞIKLAR MI TALİMAT VERDİ

Silivri Belediyesi kulislerinde; Balcıoğlu’nun, "Özcan Işıklar’ın talimatı ile" Mektebim Okulları’nın talebini reddetmek durumunda kaldığı konuşuluyor.

KALKO’NUN BAŞARISINI MI KISKANIYOR?

Bilindiği gibi Ümit Kalko’nun başkan olmasıyla birlikte Silivrispor futbol takımının 2. lige yükselme ihtimalinin gittikçe artış göstermesinin Işıklar’ı rahatsız ettiği siyasi kulislerde sıkça konuşuluyordu.

Yakın çevresine “Ümit Kalko AK Parti’den Silivri Belediye Başkan Adayı olacak” iddiasında bulunan Özcan Işıklar’ın, Kalko’nun popülaritesinin artmasından dolayı rahatsız olduğu ve Silivrispor Kulübü Başkanlığı görevinden bir an önce uzaklaştırılması için arayış içerisinde olduğu da Silivri’deki siyaset kulislerinde yoğun derecede konuşuluyor.

SİYASETE EĞİTİMİN KARIŞTIRILMASI DOĞRU MU?

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, kendisine siyasi rakip olması ihtimali nedeniyle Ümit Kalko’nun kurucusu bulunduğu okulun çalışmalarını belediye imkânlarını kullanarak sabote etmesi siyasi etik açısından uygun görülen bir durum değil.

SANCAK AİLESİ’YLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİR

Star ve Akşam gazetelerinin sahibi olan ünlü işadamı Ethem Sancak ve kardeşleri Mektebim Okulları’nın ortakları arasında bulunuyor.

Ethem Sancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en yakın işadamlarından biri olarak da biliniyor.

Editör: TE Bilişim