CHP’nin geçtiğimiz Pazar günü tamamlanan delege seçim sonuçları parti yönetimi tarafından niçin açıklanamıyor?

CHP’de neler oldu?

Hangi liste gerçekte kaç delege kazandı?

Şimdi teknik detaylarıyla birlikte bu soruların cevaplarını verelim…

CHP Silivri İlçe Örgütü, ilçe kongresinde oy kullanacak olan partilileri belirleyebilmek amacıyla toplam 35 mahallede delege seçimi gerçekleştirdi.

Bu 35 mahalleden 11'inde listeler yarıştı.

Geride kalan 24 mahallede ise tek liste üzerinden formalite olarak sandığa gidildi…

11 mahallede listelerin yarıştığını belirtmiştik. Peki bu mahalleler hangileri?

Alibey Mahallesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Fatih Mahallesi, Mimarsinan Mahallesi, Yeni Mahalle, Cumhuriyet Mahallesi, Semizkumlar Mahallesi, Ortaköy Mahallesi, Selimpaşa Mahallesi, Seymen Mahallesi ve Çeltik Mahallesi.

Bu mahallelerde hangi listeler kazandı?

Alibey, Piri Mehmet Paşa, Mimarsinan, Ortaköy, Selimpaşa mahallelerinde Sarı Liste kazandı.

Cumhuriyet, Fatih, Semizkumlar, Seymen ve Yeni Mahalle’de ise Beyaz Liste kazandı.

Çeltik Mahallesi'nde berabere kalındığı için toplam 4 delegelik kontenjan 2-2 paylaşıldı.

Burada Sarı Liste 5 buçuk, Beyaz Liste de 5 buçuk mahalle kazanmış oldu.

Ancak Sarı Liste'nin kazandığı mahallelerde gerek nüfus, gerekse partili sayısı daha fazla olduğu için Sarı liste'nin delege sayısı da fazla oldu. Rakam vermek gerekirse; sadece bu 11 mahalleden Sarı Liste 144 Beyaz Liste ise 123 delege kazandı.

Geride kalan 24 mahallede sarı veya beyaz listeler çıkartılmadı. Karşılıklı olarak herhangi bir yarış yapılmadı.

Buraları halen halk arasında “köy” olarak tabir edilen küçük yerleşim merkezleri olduğu ve neredeyse günün 24 saati yüzyüze bakan partililer arasında kırgınlık oluşmaması için “karşılıklı olarak anlaşılaraktek liste üzerinden sandığa gidildi.

Tek listeler hazırlanırken de “bir senden bir benden” denilerek delegeler arasında bir çeşit kardeş payı yapıldı.

Bu listeler de "A-4" diye tabir ettiğimiz, bazı yerlerde “fotokopi kâğıdı” da denilen bildiğimiz beyaz renkli dosya kağıtlarına yazıldı.

Ancak Özcan Işıklar Menfaat Grubu tarafından Berker Esen’in adı ve genç imajı kullanılarak hazırlanan Beyaz Liste’nin bazı taraftarları; kamuoyunda suni bir şekilde “biz güçlüyüz” (!) algısı oluşturarak karşı tarafın delegelerini kendi taraflarına çekebilmek amacıyla sosyal medya üzerinden kelime oyunu yapmaya başladı.

Yukarıda ne demiştik?

24 ayrı köyde karşılıklı olarak listeler yarıştırılmadığı için A-4 dosya kağıdına yazılan tek liste üzerinden formalite icabı sandığa gidilmişti.

A-4 dosya kağıdının renginin doğal olarak beyaz olmasını fırsat bilen bu sözde şark kurnazları sosyal medya üzerinden aynı AK Partililer gibi “beyaz liste kazandıııı” (!) şeklinde kelime oyunu yapmaya başladı.

Bu bir hileydi…

Bu hileli hesaba göre; 24+6 = 30 ediyor...

Yani; bu kocaman yalana göre; Beyaz Liste 30 (!), Sarı Liste ise sadece 5 mahallede kazanmış gibi kelime oyunu yapılarak algı oluşturulmaya çalışılıyor.

Aynı AK Partililer’in yapmış oldukları algı oyunları gibi…

Peki delege seçimlerinde gerçekte sandıktan hangi sonuç çıktı?

Patlasalar da çatlasalar da; karşılıklı olarak listelerin yarıştırıldığı mahallelerde Mümün Koçoğlu’nun desteklediği Sarı Liste bariz farkla daha fazla delege elde etti.

Ortak liste ile gidilen 24 mahallede de delegeler aşağı yukarı eşit bir şekilde paylaşıldığına göre; Mümün Koçoğlu’nun çok açık bir şekilde üstünlük elde ettiğini söyleyebiliriz.

Peki kesin rakam niçin vermiyoruz?

Ortak listelerden çıkan delegelerin “Sarı Liste – Beyaz Liste” şeklinde paylaşımları yapılmadığı için bu insanların hangi adaya oy kullanacakları konusunda kesin bir etiketleme yapmayı o insanlara saygısızlık olarak kabul ediyoruz.

Kendileri ilan etmediği sürece insanların oylarına ambargo koyamazsınız…

Yani görüyoruz; ama isimlendiremiyoruz...

Ancak şunu da belirtmeden geçemiyorum;

Özcan Işıklar Menfaat Grubu’nun Beyaz Liste lehine yapmaya çalıştıkları kelime oyunu ve AK Parti tarzı algı çalışmasını kınıyor ve ayıplıyorum.

Kendilerini utanmaya davet ediyorum...

Lütfen unutmayın;

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar...

Siyasette yalan ve hile; klasik bir Özcan Işıklar politikasıdır…