Yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı.

MHP ve CHP’li üyelerin tam kadro olarak katıldıkları toplantıda Volkan Yılmaz da ilk defa belediye meclisi yönetmesine rağmen hata yapmadan süreci tamamladı.

MHP listesinden seçilen 13 AK Partili meclis üyesi de (şimdilik) kendi partileri adına değil “MHP’li belediye meclis üyesi” sıfatı ile toplantıda hazır bulundu.

İleriki günlerde bu isimlerin de “AK Parti Grubu” olarak grup kuracaklarını ve Cumhur İttifakı’nın devam ettiği sürece MHP ile birlikte hareket edeceklerini düşünüyorum.

Meclis katipliği, başkan vekilliği ve komisyon üyelikleri seçimleri sırasında dikkatimi çeken bir durum yaşandı.

CHP, sayısal üstünlüğü olmadığı için meclis katipliği ve meclis başkan vekilliği için aday çıkartmadı.

AK Parti kökenli isimler, gizli yapılan oylamalar sırasında MHP’li isimlerden bir veya birkaç oy daha eksik aldı. Bu firenin nereden kaynaklandığını düşünürken açık yapılan komisyon seçimlerinde bazı CHP’lilerin AK Parti kökenli isimlere oy vermedikleri ancak MHP’li isimlerin ise komisyonlara firesiz olarak seçildiklerini gözlemledim.

Eğer ki bu durum kişisel sebeplerden kaynaklanmıyorsa; eğer ki bu durum bir grup kararı ve bir prensipleşme üzerine yapıldı ise; CHP Silivri İlçe Örgütü’nün Cumhur İttifakı’nın olası sonlandırılması durumunda; Volkan Yılmaz ve MHP Grubu ile Silivri Belediyesi yönetiminde bir koalisyon umudu içerisinde olduğu ihtimalini akıllara getiriyor.

Silivri’de belediye yönetiminden uzak durmaya alışkın olmayan bir CHP, uzun vadede Volkan Yılmaz ile işbirliğine göz kırpıyor diye düşünebilirim.

Diğer taraftan MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür’ün meclis toplantısına gelerek toplantı boyunca en ön sırada meclis üyeleriyle birlikte oturması da MHP üst yönetimin İstanbul’daki tek belediyeleri olan Silivri Belediyesi yönetimine gösterdiği önemi işaret ediyordu.