Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın, geçen meclis toplantılarında Özcan Işıklar zamanında yapılan talan ve bütçe israfı ile ilgili olarak kamuoyuna bilgi vermesinin ardından CHP’li Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı bugün yapılan belediye meclis toplantısının hemen başında söz isteyerek bir konuşma yaptı.

Kırkıcı, konuşmasında özetle; "Türkiye’nin ekonomik bir darboğazdan geçtiğini, doların zaman zaman aşırı derecede yükseldiği ve zaman zaman iniş gösterdiği, böyle bir ortamda hizmet yetiştirebilme telaşı ile hatalar yapılabileceği, eğer bir yanlış varsa hep birlikte mücadele etmeye hazır olduklarını, gerekirse bir araştırma komisyonu kurulmasını önerdiklerini, ithamların gururlarını incittiğini ve bu nedenle hata varsa bile iyi niyetle yaklaşılması gerektiğini" söyledi.

Kırkıcı, konuşmasını Mevlana’nın “Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler arayın” sözü ile bitirdi.

Bu konuşma sırasında söylenen sözler çoğu kişi tarafından rutin olarak değerlendirilmekle birlikte bana göre Volkan Yılmaz’a hitaben bir tür “yapmayın etmeyin çok zor durumda kalıyoruz” mesajı içeren bir yalvarma ve yakarma konuşmasıydı…

Ancak bu konuşma sırasında CHP Grubu tarafından hem Volkan Yılmaz yönetimine hem de kamuoyuna çok önemli başka bir mesaj daha verildi.

Neydi bu çok önemli mesaj?

Süheyl Kırkıcı konuşmasını yaparken; Işıklar dönemindeki icraatlerin kısmen içerisinde yer alan en yıpranmış isim Doruk Bulut salonda yoktu.

Yine Işıklar’a en yakın meclis üyelerinden biri olan Melih Yıldız da salonda yoktu.

Ben bunun tesadüf olduğunu düşünmüyorum…

Kaldı ki bana göre çok önemli bir işaret grubun bugünkü oturma düzenindeydi…

CHP içerisinde “ortanın sağını” temsil eden, geçmiş yıllarda İstanbul İl Genel Meclis Üyeliği ve DYP Silivri İlçe Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuş olan “dürüstlük timsaliMehmet Yönet, konuşması sırasında Kırkıcı’nın yanına oturmuştu…

Mehmet Yönet, bahsi geçen talan sırasında CHP içerisinde olmayan ve Işıklar’ın da etrafında bulunmayan bir isim...

Dahası Silivri siyasetinin en saygın 5 kişisini sayın deseniz mutlaka Yönet’in de adı söylenir…

Bu konuşma sırasında Yönet’in de Kırkıcı’nın yanına oturması asla tesadüf olamaz…

Şimdi gelelim mesaja:

Bana göre CHP Grubu bugünkü meclis toplantısında: “Özcan Işıklar döneminde yapılan bu talanın arkasında değiliz. Talana iştirak eden isimleri dışlıyoruz. En az biz de sizin kadar rahatsızız ve gerekli tavrı da parti içerisinde koyuyoruz. Ancak parti içi disiplin vb gerekçelerden dolayı daha fazlasını yapamıyoruz” mesajını açık bir şekilde verdi...