CHP içerisinde 23 Haziran seçimleri için alarm verildiği şu günlerde Silivri İlçe Örgütü’nü adeta işgal etmiş bulunan Özcan Işıklar Menfaat Grubu ve yine adeta bu grubun gardiyanı olarak işlev gören ilçe başkanı Suna Göçengil tarafından büyük bir kurnazlıkla oluşturulan iki aşamalı bir plan adım adım uygulanıyor.

Nedir bu plan?

Hemen gözler önüne serelim:

Ama önce planın amacı ve uygulama yöntemini anlatalım.

1- Planın amacı:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamının yüksek ihtimalle CHP’nin eline geçmesi durumunda, İstanbul’daki iktidar kazanımlarının Silivri bölümünü sadece ve sadece “Özcan Işıklar Menfaat Grubu”nun elinde tutabilme amaçlanmaktadır.

2- Planın uygulayıcıları:

Özcan Işıklar, Suna Göçengil ve bunların çevrelerinde konuşlanmış olan en fazla 20 kişilik partili grubu.

Takdir edersiniz ki ben bu insanlara “Özcan Işıklar Menfaat Grubu” adını veriyorum.

3- Planın uygulama şekli:

Özcan Işıklar Menfaat Grubu” dışındaki CHP’lilerin (parti içi rakiplerinin) 23 Haziran seçim süreci içerisinde aktif görev almalarını çeşitli bahanelerle engelleyerek seçim sonrasındaki olası İBB kazanımlarını kendileri haricindeki partililere kaptırmamak için ilçe başkanı Suna Göçengil’in gardiyanlığında parti içi yönetim yetkileri kötüye kullanılarak yukarıda bahsettiğim plan adın adım uygulanmaktadır.

Örneğin ne yapıyorlar?

Planın birinci aşaması şu şekilde işliyor:

Hepinizin bildiği gibi 23 Haziran süreci nedeniyle parti içi kırgınlık, kızgınlık ve küskünlükleri bir kenara bırakarak CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun başarısı için kenetlenerek çalışmak lazım.

Yani; “şu Özcan Işıklar’ı eleştirmişti, falanca Selami’yi desteklemişti, filanca geçmişte şöyle böyle yapmıştı” demeden sadece İBB seçimine odaklanma gerekiyor.

Fakat Özcan Işıklar Menfaat Grubu’nun gardiyanı olan Suna Göçengil; bu grubun dışındaki partilileri (Işıklar'ın parti içi rakiplerini) çeşitli bahanelerle İBB seçim kampanyasının içerisine sokmuyor.

Özcan Işıklar Menfaat Grubu’nun dışındaki partililer, “aman önceden tedbir alalım da tarlada izleri olmasın” denilerek ısrarla partiden dışlanmaya çalışılıyor.

Dışlanan partililer de doğal olarak buna tepki gösteriyor ve işte o andan itibaren “planın ikinci aşaması” devreye sokuluyor:

CHP içerisinde bu duruma tepki gösterenlere “şimdi zamanı değil” denilerek parti içi hesaplaşma için seçim sonrası işaret ediliyor.

Şimdi zamanı değil ama; o zaman Özcan Işıklar Menfaat Grubu’nun dışındaki partilileri dışlamanın da şimdi zamanı değil…

Dışlamayı da yapmayın o zaman…

Yani ayak oyunları ile Özcan Işıklar Menfaat Grubu dışındaki partililer “tarlada izi olmayanın harmanda işi olmaz” konumuna düşürülmeye çalışılıyor.

İşte bütün kurnazlık bundan ibaret…