CHP’de Özcan Işıklar Menfaat Grubu adına kimin ilçe başkan adayı olacağı meselesi adeta bir muammaya döndü.

Siyaset simsarlarını perde arkasında saklayarak delegeleri toplayabilmek için “Tavşan Aday” olarak ortaya atılan Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen cephesinde evdeki hesabın çarşıya uymadığı gelişmeler yaşanmaya başladı.

Özcan Işıklar’ın, “çekilebilirsin Rıfkı” (delege seçimi tamamlandı, senin de görevin sona erdi, artık adaylıktan çekilebilirsin) dediği Berker Esen’in kendi hakkındaki “Tavşan Aday” yakıştırmalarını gurur meselesi yaptığını ve çekilmemekte direndiği haberlerini alıyoruz.

Özellikle babası Sinan Esen’in “benim oğlum Tavşan Aday değil, kim ne derse desin çekilmeyecek” dediğini duyuyoruz.

Diğer taraftan kendisine ilçe kongresinde aday olup olmayacağı sorulan mevcut ilçe başkanı Suna Göçengil’in de açık ve net bir şekilde hiç kimseye “aday olmayacağım” demediğini; onun yerine “bakalım, edelim” gibi yuvarlak cevaplarla soruları geçiştirdiğini öğreniyoruz.

2024 yerel seçimlerinde yeniden belediye başkan adayı olmak isteyen Özcan Işıklar da parti yönetimini kontrolü dışına çıkarmama derdinde…

Özcan Işıklar Menfaat Grubu”nu oluşturan ve herkesin artık isimlerini ezberlediği malum kişiler 2024 seçimlerinde Işıklar’ın yeniden belediye başkanı seçilmesi (!) sonrasında yine aynı ekonomik imkanlara kavuşabilmenin hayalini kuruyor.

Bu nedenle bir yandan Özcan Işıklar, bir yandan da menfaat grubu mensupları Ocak ayında yapılması planlanan ilçe kongresi için genellikle Mümün Koçoğlu’ndan yana tavır koyan delegeleri devşirmeye çalışıyor.

İşte bu telaş içerisinde Özcan Işıklar, Berker Esen’e devamlı olarak aynı talimatı veriyor;

Çekilebilirsin Rıfkı…