Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili olarak Silivri’de hareketlenmeler erken başladı.

Silivri siyasetinde genellikle parti içi rekabet, partiler arası rekabetten daha çetin geçer.

Geçtiğimiz günlerde Silivri merkez başta olmak üzere Gümüşyaka, Çanta ve Değirmenköy’deki bazı sokaklarda duvarlara ve minibüs duraklarına “Kumarbaz başkan istemiyoruz” ve “Silivri’nin evladı Balcıoğlu”, “Adayımız Balcıoğlu”, “Halk Balcıoğlu diyor”, “Halkın adayı Balcıoğlu” şeklinde yazılar yazıldı.

Belediye içerisinden aldığım bilgiye göre olayı duyar duymaz köpüren Özcan Işıklar, hemen ekip gönderilerek yazıların silinmesi talimatını verdi.

Belediye ekipleri de yazıların üzerini boyayarak okunmasını engelleyecek şekilde kapattı.

Belediye içerisindeki köstebeklerimden bir tanesi bana oldukça ilginç bir bilgi verdi.

Özcan Işıklar’a yakın çalışan köstebeğimiz; “Başkan Bey, kumar ile ilgili sloganlardan çok Bora Balcıoğlu’nu öven sloganlardan rahatsız oldu” dedi.

Nitekim ertesi gün yazıların yazıldığı bölgelerde yaptığımız araştırmada da “Kumarbaz başkan istemiyoruz” şeklindeki sloganın basit bir şekilde kapatıldığını ancak Bora Balcıoğlu’nu destekleyen sloganların ise üzerlerinin kat kat boyandığını gözlemledik.

Kumarbaz başkan istemiyoruz” şeklindeki sloganın üzeri bir veya en fazla iki kat boyandıysa Bora Balcıoğlu’nu destekleyen sloganlar neredeyse beş kat boyanmıştı.

Bora Balcıoğlu, gerek CHP içerisinde gerekse halk arasında çok sevilen bir isim.

Özcan Işıklar’ın, bu sevgiyi çok fazla kıskandığını ve bu nedenle Balcıoğlu’nun adeta kafasını bile kaldırmasına izin vermediğini anlatırlardı da inanmazdım.