Silivri gibi küçük yerlerde belediye başkanlarına muhalefet yapabilmek kolay değildir. Özellikle de müteahhit, mimar ve inşaat mühendislerinin belediye meclis üyesi seçilmeleri durumunda belediye başkanı ile arayı fazla açmamaya özen gösterdiği bilinir.

1989 yılında Selami Değirmenci’nin belediye başkanı seçilmesiyle birlikte 6 SHP ve 5 DYP olmak üzere toplam 11 belediye meclis üyesi seçildi.

Değirmenci’nin özellikle ilk seçildiği 1989 ila 1994 arasındaki dönemde son derece şeffaf bir belediye başkanlığı yaptığını söyleyebiliriz. Sık sık kalabalık halk toplantıları düzenleyerek çalışmaları hakkında vatandaşların düşüncelerini alan Değirmenci; işadamları tarafından belediyeye yapılan ve mevzuat engeline takılmadan rahat harcayabilmek için resmi kayıtlara geçirmedikleri bağışların miktarını ve harcanması ile ilgili bilgileri muhalefet dahil meclis üyeleri ile paylaşırdı.

Silivri’de Değirmenci’den sonra bunu yapabilecek hiçbir babayiğit çıkmadı…

Selami Değirmenci’nin birinci döneminde DYP aktif sayılabilecek bir muhalefet yaptı. Örneğin Necati Yazıcı, inşaat mühendisi olmasına rağmen zaman zaman sert eleştirilerle kendisini köşeye sıkıştırabilmeyi başarıyordu.

Değirmenci; 1994-1999 döneminde CHP adayı olarak bir kez daha belediye başkanı seçildi. Bu dönem meclis çoğunluğunu elde edememiş ve Silivri’de ilk defa belediye meclisine giren Anavatan Partisi ile bir süre koalisyon yapmak durumunda kalmıştı. ANAP’tan meclis üyesi seçilen Aydın Keskinocak, yapılan anlaşma gereğince encümen üyesi seçildi.

Özcan Işıklar da o dönem SHP listesinden belediye meclis üyesi seçilmiş; kısa bir süre Değirmenci’ye muhalif gibi görünmesine karşın daha sonra CHP’ye geçerek Değirmenci tarafından belediye başkan yardımcılığı görevine getirilmişti.

Selami Değirmenci’nin belediye meclisinde en sıkı muhalefetle karşılaştığı dönem 1999 ila 2004 tarihleri arasındaki üçüncü görev dönemi oldu.

Özellikle aralarında dönemin SİBESO Başkanı Necati Özkök’ün de bulunduğu ANAP’lı meclis üyeleri kendisine kök söktürdü. Belediye meclisinde sert tartışmalar yaşandı.

ANAP’tan belediye meclis üyesi seçilen Birsan Arslan, seçimden kısa bir süre sonra partisinden istifa ederek CHP’ye katıldı.

Yine DYP’den belediye meclis üyesi seçilen Turgay Sezginer, bir süre sonra partisinden istifa ederek CHP’ye katıldı.

2004 ila 2009 arasında Hüseyin Turan’ın belediye başkanlığı yaptığı dönem; Silivri Belediyesi’nin imar yolsuzlukları ve rüşvet gibi iddialarla ulusal medyaya malzeme olduğu bir dönemdi…

Belediye meclisine Genç Parti’den seçilen İnci Aydar’ın kısa bir süre sonra AK Parti’ye geçtiği bu dönemde CHP’li meclis üyelerinin de koşullarla kıyaslandığında pek muhalefet yapabildikleri söylenemezdi…

2009 ila 2014 yılları arasında Özcan Işıklar’ın birinci döneminde hatırlayacağımız gibi mecliste bir Yılmaz Kandemir unsuru vardı. Işıklar en sert muhalefeti kendi partisinden gördü. Kandemir, belediye binasına canlı tavuk getirerek Özcan Işıklar’ı ve belediye personeli Ömer Sebahattin Çetin’i protesto eylemi gerçekleştirdi.

2014-2019 yıllarını kapsayan Işıklar’ın ikinci dönemi AK Partili meclis üyeleri arasında Rıfat Kutlu ve Mutlu Bozoğlu’nun öne çıktığı yıllardı. Her ikisi de etkili muhalefet yaparak isimlerini Silivri siyasi tarihine yazdırdı.

Özellikle Işıklar’ın söylemiş olduğu yalan beyanlar karşısında Mutlu Bozoğlu’nun meclis salonuna Mevlana külahı getirip bırakarak; “külahımı oraya bıraktım, ona anlatabilirsin” şeklinde bağırması halen hafızalardaki tazeliğini koruyor.

Ve gelelim 2019 yılı itibarıyla içerisinde bulunduğumuz hizmet dönemine…

CHP’nin içerisinde kavgalar sonucunda oyların bölünmesiyle Büyükçekmeceli Volkan Yılmaz Silivri Belediye Başkanı seçildi.

Büyükçekmece’ye bağlı Kamiloba nüfusuna kayıtlı olan Yılmaz, ilkokulu Kamiloba’da, ortaokul ve liseyi Büyükçekmece’de bitirdi.

Silivri’de ilk göreve başladığında adeta tayinle gelmiş memur gibi ilçeye kısmen yabancı olan Yılmaz ilerleyen günlerde samimi davranışlarıyla kendini insanlara sevdirmeyi başardı.

Ancak Yılmaz'ın halk tarafından seviliyor olması; CHP kanadının zayıf muhalefet yapmasını gerektirmiyor.

CHP’li belediye meclis üyeleri ne zaman kendisini eleştirmeye kalksa; Yılmaz da başkanlık kürsüsünden Özcan Işıklar dönemine ait sıkıntılı dosyalarının kapağını gösteriyor. Bunun üzerine CHP’liler hemen suspus oluveriyor.

CHP İlçe Başkanı Berker Esen henüz siyasette lekesi olmayan bir isim…

Elinde tarihi bir fırsat var…

Yılmaz’a karşı yapacağı sert muhalefet kendisini Silivri’de hiç ummadığı noktalara taşıyabilir.

VOLKAN YILMAZ'IN KARDEŞİ ALKAN YILMAZ'IN AÇIKLAMASI: 

Bu arada Kamiloba beldesi TC kurulduğundan beri Silivri’ye bağlıydı. Ne zaman ki belde belediyeleri kaldırıldı o süreçte halkın görüşü alınmadan metozori olarak b.çekmeceye bağlanmıştır. Ben ve ufak kardeşim Silivri lisesi mezunu olup Okuduğum yıllarda Silivri lisesinin futbol takımının kaptanlığınıda yapmış bulunmaktayım. Herkesten çok silivriliyiz senin anlayacağın. Bi ara kamilobaya uğrayıp herhangi bir kamilobalıya nereli olduğunu sorarsan silivriliyim cevabını alırsın. Bunu bi düzeltme olarak görmeni rica ediyorum.