CHP Silivri İlçe Örgütü kongre sürecine girdi…

Mümün Koçoğlu, büyük bir partili grubunun da desteğini alarak adaylığını açıkladı.

Özcan Işıklar Menfaat Grubu, parti yönetiminin kendi uhdelerinden dışarıya çıkmasını istemiyor.

Bu nedenle ilçe başkanlığı seçimi onlar açısından çok önemli…

Örgüt tabanı tarafından sevilmediğini ve sandıktan çıkmasının mümkün görülmediğini bilen Özcan Işıklar cesaret edip de kendisi ilçe başkanlığına aday olamıyor.

Partililer tarafından “Işıklar’ın Kuklası” ve hatta “gayriresmi maaşlı elemanı” olarak bilinen mevcut ilçe başkanı Suna Göçengil’in de aday olması durumunda sandıktan çıkabilmesi mümkün değil.

İlçe başkan adaylığı için Özcan Işıklar’ın sözünden çıkmayacak ve kendisine verilecek olan talimatlar doğrultusunda 2024 yerel seçimlerinde Işıklar’ın adaylığı için zemin hazırlayacak “KUKLA” bir ilçe başkanı aranıyor.

Düşünüyorlar, taşınıyorlar aday bulamıyorlar…

Kulislerde Erdoğan Ataç’ın adı geçiyor; ancak Ataç, Işıklar’ın güdümünde ilçe başkanlığı yapacak birisi değil…

Abdullah Yıldırım’ın adı geçiyor; 2009 seçimleri sonrasında Işıklar’dan okkalı bir kazık yiyen Yıldırım da güdümlü ilçe başkanlığı yapacak biri değil…

Özcan Işıklar Menfaat Grubu artık iyice çaresiz kaldı ve son çare olarak şimdiye kadar her dediklerini yapan, büyük sözü dinleyen, partinin efendi ve uslu çocuğu Berker Esen’in adı ortalıkta dolanmaya başladı.

Berker Esen, sessiz, sakin, efendi; ancak siyasi açıdan olgunlaşmamış ve partinin tamamını kucaklaması mümkün olmayan bir isim.

Sabahtan akşama kadar partide takılmanın dışında işi gücü olmayan, askerden yeni gelmiş bir gençlik kolu başkanını ilçe başkan adayı olarak göstermek zorunda kalmak; Özcan Işıklar Menfaat Grubu'nun çaresizliğini anlatmaktadır...

Berker Esen, iddialara göre Özcan Işıklar Menfaat Grubu’nun maaşlı bir çalışanıdır…

6 yıldır Gençlik Kolu Başkanlığı görevini sürdüren Esen, bu süre içerisinde görünürde hiçbir yerde çalışmadı.

İş aramadı…

İş arama ihtiyacı duymadı...

Sorarım;

Peki bu çocuk neyle geçindi?

SGK’sını, sigortasını kim ödedi?

Bu tarz bilinmezlikler içerisinde, daha sakal traşı olmaya yeni başlamış bir çocuğun ilçe başkanı yapılmaya kalkılması CHP’ye reva mıdır?

Berker Esen, partiyi derleyip toparlayacak, küskünleri barıştıracak, bütünleştirecek siyasi güce sahip midir?

Yoksa tek özelliği Özcan Işıklar Menfaat Grubu’nun sadık bir elemanı mı olması mıdır?

Berker Esen'in ilçe başkan adayı gösterilmesi düşüncesindeki amaç; CHP'ye fayda sağlamak mı, yoksa Özcan Işıklar Menfaat Grubu'nun hedeflerine fayda sağlamak mıdır?