Belediyelerin imar, kaçak yapılar ve zabıta gibi birimleri; usullere uymayan konularla karşılaştıkları zaman yasal işlem başlatabilmek amacıyla tutanak tutarlar.

Bu tutanaklar iki şekilde tutulur.

Birincisi; rutin denetimler sırasında ekiplerin yanında bulunan ve lahiya adı verilen her bir sayfasında numara bulunan ve daha sonra ortadan kaldırılması mümkün olamayan deftere yazmak suretiyle.

İkincisi de; rutin denetim dışında ekiplerin yanlarında lahiya yokken tesadüfen karşılaşılan durumlarda beyaz kağıda yazmak suretiyle.

Uzun zamandan bu yana Silivri Belediyesi’ne mensup bir takım görevlilerin gayri resmi tutanak defteri bastırdıklarını ve bazı durumlar karşısında bu deftere tutanak yazılmak suretiyle tespit edilen durumun resmi kayıtlara geçirilmediğini, ancak hakkında tutanak tutulan kişinin korkutularak telaşlanmasının sağlandığını duyuyordum.

Hiç sesimi çıkarmadan araştırdım ve elime belge geçene kadar bu durumu yazı konusu yapmadım.

Geçtiğimiz günlerde de beklediğim belge elime geçti.

Silivri’de bir işletmeye yönelik olarak tutulan gayri resmi tutanağın örneğini bu yazımın altında yayımlıyorum.

İşletmenin neresi olduğu anlaşılmasın ve belediye yetkilileri işletme sahibine kafayı takarak kendisiyle uğraşmasın diye kimlikle ilgili kısımları bilinçli olarak okunamaz hale getirdim.

Ancak bu tutanağın orjinali bende duruyor.

Sevgili Okuyucularım,

Özcan Işıklar’ın başında bulunduğu Silivri Belediyesi iyi yönetilmiyor.

Yarın öbür gün sizin işyerinize veya inşaatınıza da herhangi bir sebeple tutanak tutulması durumunda lütfen tutanağın gerçek olup olmadığını kontrol edin.

Tutulan tutanaklarda mutlaka sayı ve numara olmasına dikkat edin.

Silivri Belediyesi ayarını iyice kaçırmış durumda.

Aman ha…

Her konuda dikkatli olun…