Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bugün gerçekleşen meclis toplantısı sırasında yaptığı konuşmada; İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketleri İSTAÇ ve Enerji A.Ş.’nin Silivri kaynaklarını kullanmasına rağmen sosyal yatırımlarını Silivri’de yapmaya davet etti.

İSTAÇ (İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. ) tarafından yaptırılacağı belirtilen iki adet kreşten birinin Pendik’e yapıldığına dikkat çeken Yılmaz; söz konusu şirketin Silivri kaynaklarını kullanmasına rağmen sosyal yatırımları başka bölgelere yapıyor olmasına tepki gösterdi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz şunları söyledi:

İSTAÇ Genel Müdürü’nden, Gümüşyaka veya Değirmenköy'e kreş yapmalarını istedik. Görüşmelerimiz noktalanmak üzere. İSTAÇ daha önce Pendik'e bir kreş yaptı. Şimdi ikinci kreşi de yine Silivri dışında bir yere yaparlarsa benim tepkim farklı olacak. Buradan bildirmek istiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız’la da bu konuyu görüşeceğim. İSTAÇ buranın doğasını alt üst edecek, birinci kreşi Pendik'e yapacak, inşallah ikinci kreşi Silivri'nin dışında bir yere yapmayı denerler! Hepinizden destek istiyorum. Bunun partisi olmaz.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Enerji A.Ş.’nin sosyal yatırımları için de benzer bir konuşma yaptı.

Yılmaz, konuyla ilgili olarak meclis kürsüsünden şunları söyledi:

Her zaman söylediğim gibi İBB'nin Silivri'ye yapması gereken sorumluluk, görev ve yetki alanları var. Hafriyat Döküm Sahası ve Katı Atık Depolama Merkezi Silivri'mizde. Silivri'nin doğası, yolları, enerji hatlarını olumsuz etkileyen yatırımların karşılığında pozitif ayrımcılık yapılmadığı ortada. İBB Meclislerinde daha önce de söyledim her zaman da ifade etmeye devam edeceğim; İBB Silivri'ye pozitif ayrımcılık yapmaya mecbur.

İstanbul Enerji A.Ş.'nin depolama merkezinde doğa ve çevre için yapacağı her türlü yatırıma Silivri Belediye Başkanı, aynı zamanda MHP Grup Başkan Vekili olarak açık çek veriyorum. Şartlı borçlanmaya da evet dedik, yine onay vereceğimizi de ifade ettik. AK Parti Grup Başkanı da aynı şeyi söyledi. Daha önce iştiraklerin hiç birine pandemi döneminde borç verilmezken İstanbul Enerji A.Ş.'ye 43 Milyon'luk bir borçlanma verildi. Bunda benim ısrarım oldu. Çünkü havaya giden gazları değerlendirmek zorundayız. Önceki yönetimin döneminde başlayan bir Elektrik Üretim Tesisi var. Onun bitmesi ve havaya uçan metan gazın elektriğe dönüşüp Türkiye ekonomisine katkı sunması gerekiyor dedik ve 43 Milyon'luk borçlanmaya orada kullanılması üzerine onay verdik. Büyükşehir Meclisinden borçlanma yetkisini geçirdik.

ZARARLI ÇÖP SULARI SİLİVRİ’DE ELDE EDİLİYOR

Yine önümüzdeki süreçte katı atık merkezinden çöp suyu çıkıyor ve çok zehirli. Maalesef ki Silivri'de bunun bir arıtma merkezi yok. Çöp suları kamyonlarla Göktürk'e taşınıyor. Yıllık 30 Milyon gibi bir kaynak oraya aktarılıyor. Oysaki yaklaşık 120 milyon liraya yani bir yıldaki çöp suyunun taşınması maliyetiyle, dört yılda kendini amorti edecek bir arıtma tesisi yapılabiliyor. Bu tesisin yapımı için borçlanma noktasında destek vereceğimizi ifade ettik.

SİLİVRİ’YE VERİLEN ZAARIN TELAFİSİ OLMALI

Hem İBB Başkanımız İmamoğlu, hem İSTAŞ Genel Müdürü, hem Enerji A.Ş Genel Müdürüne defaten anlattık. Koku, araç trafiği, doğanın ekolojik dengesi, yolların bozulmasına neden oluyorsunuz ama Silivri'ye yatırım yapmaya gelince beklentiler karşılanmıyor. İBB'nin hizmet yükünü çekiyorsak karşılığında yatırım telafisi oluşturulmalı. Köylere sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerin yapıldığı alanlar kazandırılmalı.

İKİ SPOR SAHASI YAPILACAK

Bunun ilk adımını Enerji A.Ş. ile atıyoruz. Büyükçavuşlu ve Çeltik mahallelerine Silivri Belediyesinin arazisine basket sahası, çocuk parkı, hanımların ve çocukların fitnes yapabilecekleri alanlar ve orada sosyalleşebilecekleri mini çay bahçesi yapacağız. Enerji A.Ş. de bir halı saha ile yer alacak. Gönül isterdi ki bu kompleksin tamamını benim teklif ettiğim gibi Büyükşehr'in yapmasıydı ama şu günkü koşullarda bizim yapmamızı istediler. Tüm alt yapıyı biz belediye olarak yapacağız. İBB'nin orada hiçbir arazisi yok. Dolayısıyla bizim yaptığımız kompleks içerisinde İBB'nin de bir sahası olacak. Yapıp bize devredecekler. Bu konu ile ilgili Arslan Değirmenci'ye ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederim.

Editör: TE Bilişim