İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında bu hafta sonu için de iki günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Silivri Belediyesi, yasak günleri boyunca tüm birimleri ile yine sahadaydı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın da bizzat takip ettiği çalışmalar kapsamında, ilgili tüm birimler eş zamanlı olarak faaliyetlerine devam etti.

Belediye ekiplerince yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, herhangi bir kesintiye uğramadan çalışıldığını belirterek şunları söyledi:

“Bir yandan koronavirüs salgın hastalığına yönelik mücadelemiz devam ederken, diğer yandan Silivri Belediyesi olarak hiçbir hizmetimizi aksatmadan yerine getiriyoruz. İçişleri Bakanlığı tarafından hafta sonu için ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte tamamen boş kalan sokak ve caddelerimizde tüm birimlerimizin katılımı ile eş zamanlı bir çalışma yaptık. Evden çıkamayan hemşehrilerimizin acil ihtiyaçları için oluşturduğumuz ekiplerimizin sayısını artırdık. Çarşı merkezi başta olmak üzere kaldırım ve yollarda bakım onarım, cadde ve sokaklarda yıkama işlemi yaptık. Kale Park Sosyal Tesislerimizde devam eden yenileme sürecini yerinde inceledik. Sahil kordonunda ağaç dibi bordürleri ve kent mobilyalarının iyileştirme ve renklendirmelerini gerçekleştiriyoruz. Sokak iyileştirme projemiz kapsamında cephe renklendirme çalışmalarımız devam etti. Aynı şekilde Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz şehrimizin yeşil alanlarında ot biçme, bakım onarım ve sulama çalışmaları yaptı. Sokağa çıkma yasağında sokaktaki canlarımızı yine unutmadık. Veteriner İşleri Müdürlüğü personellerimiz ilçe genelindeki mama ve su odaklarının yanı sıra sokak hayvanlarının bulunduğu alanlara mama bıraktı. Silivri için üretmeye ve geliştirmeye hiçbir zaman ara vermiyoruz. Bu hafta sonu Tarım Müdürlüğümüz vasıtası ile Alipaşa Mahallemizde belediyemize ait 30 dönümlük arazide nohut ekimi için hazırlık yapıldı. Çiftçilerimizin desteğiyle gerçekleştirdiğimiz projede, elde edilen nohudu Gıda Bankası marifeti ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız. Vatandaşlarımıza ekmek ulaştırmak amacıyla açık olan fırınlarda Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gramaj ve hijyen denetimleri yapıldı. Temizlik İşlerine bağlı ekiplerimiz, ilçemizin sokak ve caddelerini dezenfektanlı su ile yıkayarak sağlık önlemleri almaya devam etti. Kısacası sokağa çıkma yasağını fırsata çevirerek çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu salgınının şimdilik tek ilacı, hijyen kurallarına ve sosyal mesafeye uyarak zorunlu olmadıkça evden çıkmamak. İnşallah bu süreci hep birlikte en az zararla atlatacağız. Sizler evlerinizdeyken, bizler tüm çalışma arkadaşlarımız ile birlikte sizlere daha güzel bir Silivri hazırlamak için çalışıyoruz.” 

Editör: TE Bilişim