İlk olarak bundan bir yıl kadar önce Gazetem İstanbul tarafından ortaya çıkartılan  “Silivri Belediyesi’nde akaryakıt yolsuzluğu” iddiaları üzerine Silivri Kaymakamlığı tarafından inceleme başlatıldı.


Gazetem İstanbul
'da 18.05.2015 günü yayımlanan “Şeytanın bile aklına gelmez” başlıklı haberde; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a ait olan 34 ZLG 34 plakalı Audi marka özel araç başta olmak üzere oğlu Serim Sencer Işıklar tarafından kullanılan 34 SRM 71 plakalı aracın depolarının değişik tarihlerde Silivri Belediyesi’nin akaryakıt ihalesini kazanan firma olan Yılmazlar Petrol’den alınan mazotlarla doldurulduğu ve ücretlerinin de ödenmeyerek Silivri Belediyesi hesabına yazdırıldığına dair veresiye fişleri yayımlanmıştı.

Söz konusu haber daha sonra Sabah ve Akşam gazetelerinde de haber konusu yapıldı.


KAYMAKAMLIK İNCELEME BAŞLATTI

Bu tarihten sonra yapılan suç duyuruları üzerine Silivri Kaymakamlığı tarafından konu ile ilgili olarak inceleme başlatıldı.

Silivri Belediye Başkanlığı’na 06.05.2016 günü 95405636-E. 1263 sayılı bir yazı gönderen Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, konuyla ilgili olarak 13.05.2016 tarihine kadar detaylı bilgi verilmesini istedi. Kaymakam Bekarlar, söz konusu yazıda; Silivri Belediyesi Başkanlık Makamı ile birlikte Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Araçlar Amirliği’nin de konuyla ilgili savunmasının alınarak kendisine gönderilmesini istedi.


IŞIKLAR OĞLU VE ŞOFÖRÜNÜ SUÇLADI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar imzasıyla kaymakamlık makamına gönderilen 12.05.2016 tarih ve 60371333-622.03-E.335241 sayılı cevabi yazıda; “.. veresiye fişleri ile belediyemizin bir ilgisi bulunmamaktadır. Fişlerde yazılan isim ve atılmış olan imzalar kişilerin sorumluluğundadır.” denildi.

Söz konusu fişlerde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın oğlu Serim Sencer Işıklar, şoförü İlkin Gözen ve dönemim İmar Müdürü Deniz Bayraktar'ın imzaları bulunuyor.













Editör: TE Bilişim