Silivri’de sosyal yardımlaşma anlayışına yeni bir soluk getiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ücretsiz gıda yardımı yapılan Gıda Bankası’nın ardından şimdi de Sosyal Yardım Mağazası’nı hizmete açıyor. Silivri Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi içerisinde kurulan Sosyal Yardım Mağazası, 6 Ekim Salı 16.00’da gerçekleşecek resmi açılışın ardından hizmet vermeye başlayacak.


BU MAĞAZADA YOK YOK!

Küçük butik mağazayı andıran Sosyal Yardım Mağazası’nın içinde yok yok! Deri monttan ayakkabıya, çoraptan oyuncağa, gömlekten elbiseye, gelinlik ve damatlığa kadar 3000’den fazla ürünü bulunan merkez, Silivri’de ihtiyacı olan Silivri Kart sahibi kişilere hizmet verecek. İhtiyaç sahibi kişiler, Silivri Gıda Bankası’ndan hizmet alanlar başta olmak üzere, muhtarlar ve meclis üyeleri aracılığı ile tespit edilecek.


İKİNCİ EL KIYAFETTE TİTİZ ELEME

Silivri Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Meral Kutlu, mağazada bulunan ürünlerin tamamına yakınının hiç kullanılmamış, yeni ürün olduğunun altını çizerek: “Mağazamızda ihtiyaç sahiplerimize verilecek tüm ürünleri titizlikle inceliyoruz. Bağışlarla topladığımız ürünlerimizin %80’i sıfır ve paketli şekilde raflarımızda yerini aldı. İkinci el kıyafetlerde de merkezimiz daha açılmadan ciddi bağışlar almaya başladık, teşekkür ediyoruz. Bu konuda hassasiyet gösterilmesini, kendi çocuklarımıza giydirmeyeceğimiz, kirli ve kullanılmayacak durumda olan ürünlerin elenerek bizlere ulaştırılmasını rica ediyoruz” dedi.


14.00- 17.00 SAATLERİ ARASINDA HİZMET VERECEK

İhtiyaç sahiplerinin ayakkabıdan monta, oyuncaktan çoraba ve gelinliğe kadar birçok eşyayı alışveriş yapar gibi dolaşarak, hiçbir ücret ödemeden alabileceği Silivri Belediyesi Sosyal Yardım Mağazası, hafta içi her gün 14.00- 17.00 saatleri arasında hizmet verecek.







Editör: TE Bilişim