İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Silivri Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile ortak bir çalışma gerçekleştirdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın işbirliği talebiyle birlikte Silivri’ye gelen öğrenciler, birinci ve ikinci yarıyıl projesi olarak ilçede bulunan tarihi mekânlar ve sahil kordon boyu için farklı tasarımlar çizdi. İlçenin yerel dokusuna uygun, kent estetiği yaratan çizimler gerçekleştiren genç mimarlar, çizimlerini Silivri Belediyesi Nikâh ve Sergi Salonu’nda beğeniye sundu.

 

IŞIKLAR; "SİLİVRİ SİZLER İÇİN GÜZEL BİR ÖRNEK”

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Profesörlerinin de katıldığı sergide bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; "Kâinatın var olduğundan bu güne yaşanmış bütün tarihi değerleri, insanın geçmişini görmemek kimliksiz bir hale getiriyor. Küreselleşme dediğimiz şeye oldum olası karşıyız. Küreselleşmenin bu evrensel değerleri, yerinde yaşanmış kültürleri tek düze, tek bir anlayışa dönüştürmek gibi düşmanlığı var. Tarihi değerler giyimden, yenilen yemeğe, yapılan binaya kadar hepsi coğrafyanın kimliğini oluşturuyor. Bizim de böyle bir coğrafyamız var. Geçmişinde üç semavi dine başkentlik yapmış bir coğrafya burası. Yapılan bu çalışmalardan çok memnun oldum, genç mimarlarımıza, bütün hocalarımıza burada emeği geçen çok değerli bilim insanlarına çok teşekkür ediyorum Yıldız Teknik Üniversitesi’nin bu heyecanını bizimle paylaşan öğrencilerine bundan sonraki meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Silivri sizler için güzel bir örnek, burada çalışmaya devam ederseniz mutluluk duyarız” dedi.

 

TASARIMLARI KİTAP HALİNE GELECEK

Tüm çizimleri tek tek inceleyen Başkan Işıklar, öğrencileri tebrik etti. Hayal gücüyle oluşturdukları farklı ve ilginç tasarımların tamamını çok beğendiğini ifade eden Işıklar, tüm projeleri bir kitapta toplayarak değerlendirme sözü verdi. Işıklar projeye katılan öğrencilere katılım sertifikalarını vererek tebrik etti. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimari Tasarımlar 2 Koordinatörü Yardımcı Doçent Doktor Sevgül Limoncu tarafından Başkan Işıklar’a katkı ve destekleri için teşekkür belgesi takdim edildi.

 


 

Editör: TE Bilişim