Silivri Belediyesi'nin anlaşmalı olan bazı firmalara şişirilmiş faturalar kesilerek belediye bütçesinin belirli kişilerin cebine hortumlandığı iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz Nisan ayında toplanan Silivri Belediye Meclisi’nde başta Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü olmak üzere çeşitli birimlerde şişirilmiş faturalar kesilmek suretiyle belediyenin resmi bütçesinin bir takım şahısların cebine hortumlandığı iddiaları tartışılmıştı.

İddialara göre fazla ödeme yapılan firmalar arasında Müjdat Gezen Tiyatrosu da vardı.

Silivrili Gazeteci Cem Güner’in defalarca kaleme aldığı konularla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldığı ortaya çıktı.

Hafta başından beri Silivri Belediye binasında bulunan bir bakanlık müfettişinin harcama kalemleri ile ilgili soruşturma yaptığı öğrenildi.


TERLİKÇİ SORUŞTURMA NEDENİYLE Mİ GÖREVE İADE EDİLMİYOR?

Müfettiş soruşturmasının ortaya çıkmasıyla birlikte, doğum izni sona eren Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Meral Türkmen Terlikçi'nin Işıklar tarafından aynı göreve başlatılmamasının da soruşturmaya ilgili olabileceği düşünülüyor.

Editör: TE Bilişim