Silivri Belediyesi ilk defa Avrasya Bölgesi’nin en büyük bilişim fuarı olan CeBİT Bilişim Eurasia 2012 fuarına katıldı. Bilişim sektörünün örnek uygulamalarını bir araya getiren platformda, Silivri Belediyesi bilişim teknolojileriyle birleştirdiği sosyal projelerini tanıtıyor.

BİLİŞİM UYGULAMALARI TANITILDI

“Teknolojiyi, mutluluk getiren bir mekanizma haline dönüştürüp, hayatımızı kolaylaştıran şekliyle kullanıyoruz” diyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İletişim Merkezi (SİBİM), Silivri Kart, Kent Rehberi, Mobil Hizmet Aracı, Online İşlem Merkezi gibi akıllı kent uygulamalarının yanı sıra; Yerel Kalkınma Ajansı, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Gıda Bankası ve Kariyer İstihdam Ofisi gibi projelerini de tanıtarak hayata geçirilen sosyal projelerin bilişim teknolojileriyle uyum içerisindeki işleyişini anlattı.

IŞIKLAR PROJELERİ YAKINDAN İNCELEDİ

Gelen konuklara ve basın mensuplarına örnek uygulamalarını anlatan Işıklar, ardından fuara katılan diğer belediyelerin stantları gezdi. Farklı projeler ve teknoloji uygulamaları hakkında bilgi alan Başkan Işıklar, belediye başkanları ile bir araya gelerek fuara ilişkin istişarede bulundu.

SİLİVRİLİ GENÇLER DE CEBİT’TEYDİ

İlçe genelinde teknolojik uygulamalarla ilkleri hayata geçiren Başkan Işıklar, CEBİT Bilişim Fuarı’nın ilk gününde Silivri’den 410 öğrenci ve 32 eğitimciyi fuar alanına getirerek, liseli gençlerin bilişim sektöründeki yenilikleri yakından takip etmesini sağladı. Silivri Belediyesi standına yoğun ilgi gösteren gençler, çalışmaları yakından inceledi.

FUARA GİTMEK İSTEYENLER NE YAPACAK?

CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleşen bilişim fuarı, 29 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Dört gün sürecek fuara katılmak isteyenler, www.cebitbilisim.com adresinden alacakları online fuar giriş davetiyesi ile fuar alanına ücretsiz giriş yapabilir.

SİLİVRİ BELEDİYESİ CEBİT’TE HANGİ PROJELERİNİ TANITIYOR?

Silivrililerin Hayatını Kolaylaştıran Bilişim Uygulamaları

Silivri Belediyesi İletişim Merkezi (SİBİM)

Hizmete ulaşmak için santralde, web’de ya da bina içinde kaybolmaya gerek yok…Web’den, cepten, sosyal medyadan, ya da direk vatandaş temsilcisinden ulaşabileceğiniz, aynı kanallardan geri bildirim alabileceğiniz bir kent hayal değil! Sibim’in hayata geçirilmesi aşamasında, kurumumuza yapılan tüm başvurularda işlem gereklerine göre uygun standartlar oluşturulmuştur. Vatandaşların havale almak için oradan oraya koşturmasına gerek kalmadan, tüm başvuruların, ilgili birime doğru bir şekilde ataması yapılmaktadır. Bu atamaların tek bir veri tabanından sorgulanabilmesinde çağdaş ve teknolojik kaynaklar kullanılmaktadır. Böylece; kurumumuza gelen vatandaşlar, «müşteri memnuniyeti» kavramının ne olduğunu bilen, kurum içerisindeki tüm birimlerin işleyişlerine dair hizmet içi eğitim almış, güler yüzlü çalışanlar tarafından karşılanmakta, yönlendirilmekte ve uğurlanmaktadır. Talep edilen işlemler, bir nevi «Müşteri Temsilcisi» anlayışı ile kurum içerisinde takip edilmekte, iş akış süreçlerinde hem zaman, hem de ortaya çıkan işin kalite değerleri artmakta ve sorgulanabilir veri üretilmesi sağlanmaktadır.

Çağdaş, Erişilebilir, Şeffaf Belediyecilik…

Canlı Meclis Yayını, İnternet üzerinden Silivri’nin tarihi mekânlarının 360 º dolaşım imkanı ve Kent Rehberi ile eczaneden, hastaneye, yol yapımından, bankaya, sinemaya kadar kentin tüm üst yapısı bir tık uzaklıkta. Online borç sorgulama, borç ödeme, geçmiş yıllara ait meclis ve encümen kararları, günlük tahsilat durumu, arsa ve bina m² rayiç bedelleri, bina yaşına göre aşınma oranları, çevre vergisi yıllık tutarları, günlük nikâh programı, belediyemize yapılan başvuruların hangi aşamada oldukları, imar durumu, uygulama planları, plan notları, plan tadilatları için vatandaşlarımızın internet sitesine girmeleri yeterli.

Akıllı Kent Ortaklığı; Silivri Yerel Kalkınma Ajansı

Tarımdan sanayiye çeşitli meslek gruplarının gelişmelerinde AR-GE çalışmaları yapılmaktadır. Gelişen dünyanın ihtiyaçları ve teknolojik gelişmeler takip edilerek, Silivrili yurttaşların bu teknolojik gelişmelerle daha verimli ürünler oluşturmasına katkı sağlayacak yerel yatırım ajansımızın öncelikli yürüttüğü projelerden biri de ekolojik tarımdır. Konuya ilişkin birçok yatırımcı yerel yatırım ajansımızla ortak çalışmalar yürütmektedir.

Silivri Kart

Belediyemizin sosyal hizmetlerinden faydalanmak isteyen tüm vatandaşlarımıza sunduğumuz ve kişiye özel tüm bilgileri içinde barındıran Silivri Kart ile;

• Vatandaşlarımızın uzun kuyruklara girmeden, bir yıl içerisinde hangi tarihlerde ve hangi tutarda yardım alabileceğini, gelir ve sosyolojik durumlarına göre otomasyon programı üzerinden puanlama sitemi ile hesaplayan ve belirlenen kriterler doğrultusunda giyim eşyasından, temizlik malzemesine kadar tüm ihtiyaçlarını Gıda Bankası ile karşılayabilmekte,

• İşçi arayan işverenler ile iş arayanların buluşma noktası olan ve düzenlediği mesleki ve kişisel gelişim kursları ile kariyer gelişimine katkı sunan Kariyer İstihdam Ofisi hizmetlerinden faydalanabilmekte,

• Kendini yalnız ve çaresiz hisseden Engelli ve Yaşlı vatandaşlarımıza sunduğumuz, özel eğitim, at terapisi, psikolojik danışmanlık, hasta nakli, refakat, evde bakım ve temizlik hizmetlerine Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi ile ulaşabilmektedir.


Editör: TE Bilişim