Silivri Belediyesi, adeta iflasın eşiğine geldi.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, gazetecilerin sorusu üzerine konuyla ilgili olarak bilgi verdi.

Silivri Belediyesi’nin Özcan Işıklar döneminde çeşitli satışı gerçekleştirilen toplam 36 arsanın satışı İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından “satışlarda kamu yararı bulunmadığı” gerekçesi doğrultusunda iptal edildi.

Silivri Belediyesi avukatları tarafından temyiz edilen karar Danıştay 8. Dairesi tarafından görüşülerek onandı.

Özcan Işıklar’ın belediye başkanı olara göreve başladığı 2009 yılından bu yana belediyenin SGK ödemeleri vb gerekçelerle satışı yapılan toplam 36 arsanın satışlarının iptal edilmesi ile birlikte Silivri Belediyesi’nin üzerinden yaklaşık 60 milyon TL’lik (eski para birimi ile 60 trilyon TL) ek bir borç yükü oluştu. Mahkeme kararına göre, arsaların sahiplerine Silivri Belediyesi tarafından daha önce ödedikleir satın alma mablağının geri ödenmesi gerekiyor.

Halen kamuoyunda tartışılan son rakamlara göre Silivri Belediyesi’nin yaklaşık 150 milyon TL olan borcu, son eklenen 60 milyon TL ile birlikte 200 milyon TL’yi (200 trilyonu) aşmış durumda.
 

BORÇ MİKTARI BÜTÇEYİ AŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de görüşülerek kabul edilen 2016 yılı bütçesi 168.965.000.00 TL. Ancak borç miktarı 200.000 TL. Bu duruma göre Silivri Belediyesi’nin toplam borç miktarı bütçeyi de aşmış durumda.
 
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İNCELEME YAPACAK

Silivri Belediyesi’nin kabul edilebilir sınırları aşan borç miktarı üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından her an hukuki bir müdahale edilebilme ihtimali bulunuyor.

Bakanlık müfettişlerinin yapacakları inceleme doğrultusunda söz konusu borçların Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a rücû edilebilme ihtimali de bulunuyor.





 

 
Editör: TE Bilişim