Silivri Belediye Meclisi’nde yeni yılın ilk toplantısı yapıldı.

Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir’in yine arka arkaya verdiği önergeler dikkat çekerken önergelerin oylanmasının hemen ardından gündeme geçildi.

Gündemin 1. Maddesi olan Silivri Belediye Meclisinin 2013 yılı çalışma takvimi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 2 maddesi olan Silivri Belediyesi bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için komisyona CHP gurubundan Ahmet Yücegök, Suna Göçengil, Tülay Sinkıl, AK Parti Grubundan Yalçın Yönet ve Sezgin emir seçildi ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesi olan Silivri Belediyesi  2013 yılında geçici işçi çalıştırılmasının konusu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesi olan Silivri Belediyesi 2013 yılında mevsimlik işçi çalıştırılmasının görüşülmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. Maddesi olan 2013 yılında sözleşmeli personel çalıştırılmasının görüşülmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. Maddesi olan Gendav Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. tarafından belediyemize araç hibesi yapılması konusu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 7. Maddesi olan Silivri Belediyesine İlk Defa Atanan Aday Memurların Yetiştirilmelerine Dair Yönetmeliğin görüşülmesi konusu Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 8. Maddesi olan Silivri ilçesi, Kurfallı Köyü 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının görüşülmesi konusu İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 9. Maddesi olan Silivri Merkez Kentsel Sit Alanı ve Selymbria Antik Kenti Nekropolü III. Derece Arkeolojik Sit Alanı 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planının görüşülmesi konusu İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 10 . maddesi olan Silivri Belediyesi kadrolarında unvan değişikliği konusu oy birliği ile kabul edildi.

Gündeme ilave olarak eklenen Silivri Belediyesinde ki memur personelinin sendikal sözleşmeleri ile ilgili 11. Madde Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündeme ilave olarak eklenen İl Özel İdaresinin katkı paylarının görüşülmesi 12. Madde olarak oy birliği ile kabul edildi.

Gündeme ilave olarak eklenen Alipaşa’da Silivri Ziraat Odasına tahsis edilen Toprak Tahlil Laboratuarının bulunduğu arsanın Ziraat Odasına satışı oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra söz alan Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a ve tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

IŞIKLAR PROJELERİ ANLATTI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar gündem dışı olarak E-5 kenarında bulunan oto galerilerinin yer aldığı cadde üzerindeki yeni düzenlemelerden bahsetti. Işıklar, oto galericilerinin bölgeden tamamen kaldıırlmasından sonra yapılacak yeni düzenlemeyle bölgeye hareket geleceğini söyledi.


Editör: TE Bilişim